Nespokojní členovia SNS sa búria voči vedeniu strany

TASR
12.4.2012 11:57

Pred celoslovenským snemom, ktorý sa napokon neuskutoční 26. ale 19. mája, znepokojuje členov zmena kľúča určujúceho účasť národniarov na sneme.

Nespokojní členovia SNS sa búria voči vedeniu strany
SITA

V niektorých okresoch sa obávajú, že pre kľúč sa na rokovaní nebudú môcť zúčastniť a nebudú môcť vyjadriť svoju nespokojnosť so smerovaním strany. Nemenovaný zdroj z prostredia SNS pre TASR uviedol, že kľúč bol zmenený z obavy, že vedenie bude musieť na sneme čeliť tvrdej kritike. Poznamenal, že v roku 2010 bol kľúč určený tak, aby vyhovoval zvoleniu Jána Slotu za predsedu. Ten súčasný má vraj zabrániť kritike. Vedenie je podľa nespokojných členov zodpovedné za volebný neúspech.

Národniarov vo viacerých častiach Slovenska rozčuľuje aj to, ako bola vedená predvolebná kampaň a tiež fakt, že vedenie nezabránilo odchodu voličov k Smeru-SD a ku "kotlebovcom". Podľa informácií TASR, ak nedôjde k zmenám v strane, môže dôjsť k odchodu niektorých členov. V minulosti národniarov už časť členskej základne opustila. Medzi odídencami sú aj bývalá prvá podpredsedníčka Anna Belousovová či exposlanec Rudolf Pučík.

Snem sa má uskutočniť v máji. Predsedníctvo strany v marci rozhodlo, že sa bude konať 26. mája v Žiline. Podpredseda SNS Rafael Rafaj pre TASR uviedol, že k zmene termínu na 19. mája došlo preto, že na pôvodný dátum už bolo miesto konania obsadené, čo predsedníctvo pri schvaľovaní nevedelo.

Národniari majú na sneme vyhodnotiť výsledok parlamentných volieb komplexne. Riešiť majú aj personálne otázky a program pre stranu a Slovensko na najbližšie dva roky. Rafaj považuje zvolený kľúč 1:15 podľa sily členskej základne za dobrý. O nespokojnosti nevie, v regiónoch podľa jeho slov prebiehajú pred snemom rokovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok