Ukázali ľudskú tvár. Tancujúci policajti sa stali hitom internetu

TA3 ČTK
6.6.2017 09:37

Berlínska policajtka tancujúca sambu a manchesterský policajt, ​​ktorý sa nechal strhnúť silou hudby Justina Biebera, sa v posledných dňoch stali miláčikmi internetu.

Ukázali ľudskú tvár. Tancujúci policajti sa stali hitom internetu
SITA/AP Facebook/Ugonabo Joe Bros

Neodolala brazílskej hudbe

Obaja boli v službe, a napriek tomu ľudia ocenili, že strážcovia poriadku na pár sekúnd ukázali ľudskú tvár. A zjavne to nevadí ani ich nadriadeným.

Nemenovaná berlínska policajtka počas štvordňovej pouličnej slávnosti Karneval kultúr v nemeckej metropole neodolala brazílskym rytmom a ukázala, že vie poriadne vrtieť bokmi aj s pištoľou, obuškom a putami za pásom. Jej divoké tanečné kreácie vo dvojici s istým temperamentným mladíkom mali na Facebooku okolo milióna zhliadnutí.

"To je predsa tanec a aj my policajti sme skrátka len ľudia," povedal hovorca berlínskej polície Winfried Wenzel novinám Berliner Kurier. Iná zástupkyňa berlínskej polície potvrdila, že ide o príslušníčku tunajšieho policajného zboru, ale odmietla prezradiť totožnosť nadanej kolegyne.

Zachytili ho kamery

V anglickom Manchestri vyzvali tamojšieho policajta k tancu dve dievčatá, avšak za úplne odlišných okolností. Muž v uniforme totiž v nedeľu strážil priestranstvo okolo štadióna, na ktorom sa konal dobročinný koncert One Love Manchester. Ten interpreti venovali mestu postihnutému teroristickým útokom.

Kamery zachytili policajta vo chvíli, ako sa zapojil do kruhu tancujúcich dievčat. Zo štadióna vtedy znela hudba Justina Biebera. Polícia v severoanglickom Durhame strážnika stotožnila ako Paula Taylora z Darlingtonu. "Pózoval som pre fotografiu s týmito dvoma mladými dievčatami, ktoré tam boli s mamičkou, a požiadali ma, či by som si nechcel zatancovať," vysvetlil policajt.

Video šírené cez Twitter vzápätí vyvolalo vlnu pozitívnych reakcií. "Tento moment obsahuje toľko nádeje a lásky. Úžasné," komentovala video užívateľka Sophie Walkerová. "Krásne. Nádherné. Keď som to videl, naskočila mi husia koža," napísal ďalší z mnohých nadšených prispievateľov Martin Lewis. "Skutočný duch Manchestru," zhrnul pocity ďalší z diskutérov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok