Ok, tu ma máte. Manningová zverejnila prvé snímky po prepustení

TA3 ČTK
19.5.2017 10:25

Vojak Bradley Manning si mal za vyzradenie tajných informácií v prípade WikiLeaks odsedieť 35 rokov vo väzení. Kauza ho spravila slávnym, vo svete má množstvo priaznivcov aj odporcov. Manning sa neskôr rozhodol zmeniť pohlavie a na konci funkčného obdobia Baracka Obamu dostal už ako žena milosť. Po prepustení sa Chelsea Manningová ozvala cez instagramové konto.

Ok, tu ma máte. Manningová zverejnila prvé snímky po prepustení
SITA/AP

Čerstvo prepustená Manningová zverejnila svoju fotografiu s krátkymi vlasmi. Manningová, ktorá si odpykával trest za špionáž, opustila v stredu po siedmich rokoch väzenia, kde nastúpila cestu k zmene pohlavia.

Dvadsaťdeväťročná Manningová na svojom Twitteri a Instagrame zdieľala fotografiu, na ktoré má košeľu s výstrihom, krátky zostrih a červený rúž na perách. Pridala k nej popisok: "Ok, tak tu ma máte všetci!! #Ahoj svet".

Manningovú, ktorá ešte ako vojak Bradley Manning poskytla serveru WikiLeaks tajné armádne a diplomatické dokumenty, zatkli v roku 2010. O tri roky neskôr bola odsúdená na 35 rokov väzenia. Trest za špionáž ju ale tesne pred odchodom z úradu prezident USA Obama skrátil na pätinu. Podľa amerických médií sa Manningová bude na slobode zaoberať obhajobou práv transgenderových osôb, teda ľudí, ktorí podstúpili zmenu pohlavia. Zatiaľ tiež formálne zostáva členkou armády, pokiaľ nebude vyjasnený jej status.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok