Do davu ľudí na námestí Times Square vrazilo auto, poznajú identitu šoféra

TA3 ČTK TASR
18.5.2017 18:33

Rýchlo idúce auto vrazilo do chodcov na newyorskom námestí Times Square. Podľa najnovších informácií zahynula jedna osoba a ďalších 22 sa zranilo. Polícia podľa televízie CBS News incident nepovažuje za teroristický čin.

Dôvodom nehody môže byť šoférovanie pod vplyvom alkoholu či drog. Polícia už vodiča zadržala. O nehode bol informovaný aj americký prezident Donald Trump. S autom vrazil do chodcov 26-ročný Američan Richard Rojas, bývalý príslušník vojenského námorníctva z Bronxu. Uviedla to newyorská polícia s tým, že ho v minulosti už dvakrát zatkla pre šoférovanie pod vplyvom alkoholu alebo inej omamnej látky.

Udalosť sa stala o 18:00 miestneho času. Na námestí, ktoré je populárnym turistickým cieľom, bolo v tom čase mnoho ľudí. Aj keď svedkovia hovorili o tom, že všetko vyzeralo ako zákerný čin, polícia sa prikláňa k názoru, že vodič sadol za volant opitý, prípadne sfetovaný. Na mieste nehody zasahuje okrem polície aj FBI.

"Každý utekal, všetci sa báli o život," citovala televízia CBS News jedného zo svedkov. Stanica tiež zverejnila video, na ktorom niekoľko policajtov odvádza mladého muža do policajného auta. Zrejme ide o vodiča havarovaného vozidla.

 

Krátko po incidente sa na internete objavili fotografie a videá z miesta udalosti. Na snímkach je niekoľko ľudí, ktorí ležia na zemi. Na fotkách je aj automobil, ktorý skončil na kovových stĺpoch chrániacich časť chodníka. Podľa svedkov práve tieto stĺpy zabránili väčšej tragédii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok