Ukrajina zakázala ruské sociálne siete aj obľúbený mail

TA3 TASR
16.5.2017 12:14

Ukrajina uvalila embargo na ruské sociálne siete VKontakte (VK.ru) a Odnoklassniki (OK.ru), ako aj na obľúbenú e-mailovú službu Mail.ru, uvádza sa v dekréte, ktorý vydal v pondelok ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Ukrajina zakázala ruské sociálne siete aj obľúbený mail
SITA/AP

Ukrajinskí poskytovatelia internetu sú povinní prístup k uvedeným stránkam zablokovať. Embargo, ktoré sa týka aj viacerých ruských právnických a fyzických osôb, je podľa Porošenkovho dekrétu odvetou za podiel Ruska na ukrajinskej kríze, ktorá vypukla v roku 2014.

Rusko vtedy anektovalo Krymský polostrov, základňu svojej Čiernomorskej flotily. Od toho času Moskva prinajmenšom formálne podporuje aktivity proruských separatistov v dvoch oblastiach - Doneckej a Luhanskej -, ktoré ležia na ukrajinsko-ruských hraniciach.

Ukrajinskí predstavitelia obviňujú Rusko, že dodávkami zbraní a vysielaním posíl separatistom udržiava konflikt na východe Ukrajiny pri živote, čo ale Moskva dôrazne popiera. Podľa odhadov OSN si tento konflikt vyžiadal od svojho vzniku približne už 10.000 životov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok