V centre Ríma vybuchla podomácky vyrobená bomba

TA3 TASR
12.5.2017 12:08

Explóziu, ktorá sa odohrala v blízkosti pošty v centre Ríma, spôsobila zrejme podomácky vyrobená nálož nastražená medzi dvoma zaparkovanými autami. Informovala o tom talianska polícia.

V centre Ríma vybuchla podomácky vyrobená bomba
SITA/AP

Nikto sa nezranil

K výbuchu došlo dnes ráno pri bočnom vchode do pošty. Výbuch si nevyžiadal zranených, spôsobil len materiálne škody na autách. Tento poštový úrad slúži obyvateľom a firmám v štvrti Testaccio, ktorá leží neďaleko Aventínskeho pahorku.

Agentúra AP vo svojej správe pripomenula, že podobné výbuchy boli v nedávnej minulosti pripisované anarchistom. K zodpovednosti za explóziu z dnešného rána sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Obnovili kontroly na hraniciach

Taliansko od 10. mája dočasne obnovilo kontroly na hraniciach so všetkými susednými krajinami. Stalo sa tak v súvislosti s rokovaním ministrov hospodárstva krajín G7, ktoré sa uskutoční 11.-13. mája v Bari, ako aj so summitom krajín G7. Ten sa uskutoční v sicílskej Taormine 26. a 27. mája.

Dočasne obnovené kontroly na talianskych hraniciach potrvajú do 30. mája. Znovuzavedenie kontrol sa týka cestovných dokumentov osôb vstupujúcich na talianske územie, a to v miere ako pred nadobudnutím platnosti Schengenskej zmluvy. Pasažieri cestujúci lietadlami musia rátať s včasnejším príchodom na letiská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok