Listy nikto nečítal, vyhlásil Danko v TA3. Keby áno, konal by

TA3 TASR SITA
7.5.2017 13:26

Predseda parlamentu Andrej Danko sa v diskusnej relácii televízie TA3 V politike vyjadril ku kauze údajného otvárania listov v parlamente. Podľa vlastných slov nevedel o nariadení vedúceho Kancelárie NR SR Daniela Guspana. Opozícia podľa jeho slov zneužila túto tému, aby zakryla svoje problémy.

Pripustil zlú formuláciu nariadenia

V Národnej rade SR podľa Danka nikto neprikázal čítať zásielky, tak ako to bolo medializované. "Mrzí ma, že opozícia zneužila na to, aby zakryla svoje problémy túto tému a hrubo zaútočila na zamestnancov NR SR, ktorí roky z bezpečnostných dôvodov pristupujú k otváraniu zásielok. Je to tak na každom úrade," uviedol predseda parlamentu.

Danko zároveň pripustil, že text nariadenia bol nešťastne formulovaný. Ako dodal, nebráni sa tomu, aby Národná rada SR zakúpila ďalšie zariadenia, ktoré by odhaľovali nebezpečné látky v listoch.

Zásielky vraj nečítal

V relácii taktiež informoval, že v 39 prípadoch počas dvoch týždňoch došlo z bezpečnostných dôvodov k otvoreniu zásielok. "Je vylúčené, že by niekto akúkoľvek zásielku čítal," uviedol. Otvorené zásielky boli podľa Danka adresované poslancom z radov opozície aj koalície.

Predseda parlamentu sa v relácii ohradil aj voči tvrdeniam médií, že by niekto zásielky úmyselne otváral, čítal a narušoval listové tajomstvo. Ak by podľa neho bolo preukázané úmyselné konanie, tak by konal.

"Nikto nešikanuje opozíciu, nikto nečítal žiadne listové zásielky a stojím za tým, ak sa preukáže akékoľvek úmyselné konanie osoby s cieľom poškodiť práva, tak budem konať," dodal.

Spomenul 13. plat

Líder národniarov tiež uviedol, že chce energiu a život orientovať na pozitívne veci. Pripomenul v tejto súvislosti opatrenia a návrhy SNS a koaličných partnerov na zlepšenie postavenie ľudí. Po zrušení daňovej licencie, zvýšení paušálnych náhrad pre živnostníkov, ide Slovenská národná strana ďalej.

„Nie sme odtrhnutí od reality, aj téma 13. platu prejde odbornou diskusiou," uviedol Danko. Toto je opatrenie, ktoré určite pomôže ľuďom, 13. plat by mal byť oslobodený od odvodového zaťaženia, vysvetlil ďalej predseda SNS.

Zdôraznil, že aj v tejto otázke treba nájsť prienik medzi záujmami zamestnávateľa a zamestnanca. „Nikto tu nemá záujem niekoho ničiť a zdierať, nechajte nás predložiť návrhy, ktoré prejdú pripomienkovaním a vznikne kompromis," dodal.

Úniu považuje za dobrý projekt

Danko sa na záver relácie vyjadril aj na margo prebiehajúcich prezidentských volieb vo Francúzsku. Európska únia je podľa neho v určitých veciach dobrý projekt.

"Ktorýkoľvek štát by sa vracal k svojej mene, k ochrane svojich hraníc a fungovaniu v tých veciach, ktoré nám spoločne dobre fungujú, by urobil krok dozadu," dodal. To, čo predvádza jedna z kandidátok na francúzskeho prezidenta Marine Le Penová so svojou národnou politikou je podľa neho veľmi zlé.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok