Vo Venezuele zastrelili študentského vodcu demonštrácií

TA3 ČTK
5.5.2017 00:37

Smrť miestneho študentského vodcu sa stala ďalšou tragickou epizódou protivládnych nepokojov vo Venezuele, kde v súvislosti s protestmi zomrelo už 37 ľudí. Mladí ľudia demonštrujú proti autoritárskej politike ľavicového prezidenta Nicolasa Madura, ktorého obviňujú zo súčasnej politickej aj ekonomickej krízy v krajine.

Polícia zasiahla proti demonštrantom v metropole Caracas, protestovalo sa však aj v ďalších mestách. Doteraz poslednou obeťou násilností sa stal tridsaťtriročný Juan López, ktorého zastrelil neznámy človek na študentskom zhromaždení v meste El Tigre juhovýchodne od Caracasu.

Páchateľ podľa prokuratúry vypálil na vodcu miestnych študentov niekoľko výstrelov, poranil ďalších troch ľudí a potom ušiel na motorke. Krátko pred López zomrel policajt, ​​ktorý bol postrelený počas stredajších protestov v štáte Carabobo. Takisto v stredu večer prišiel o život pri protestoch v metropole Venezuely sedemnásťročný mladík, keď ho v dave zasiahol do krku bližšie nešpecifikovaný predmet. Desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok