Bardotovej prekáža chlad Macronových oceľovomodrých očí

TA3 TASR
3.5.2017 10:07

Bývalá francúzska herečka Brigitte Bardotová vyzvala všetkých, "ktorí majú radi zvieratá", aby v nedeľňajšom druhom kole prezidentských volieb nehlasovali za proeurópskeho centristického kandidáta Emmanuela Macrona.

Bardotovej prekáža chlad Macronových oceľovomodrých očí
SITA/AP

Obdivuje Le Penovú

"Vyzývam tých, ktorí majú radi a rešpektujú zvieratá, nevoliť Macrona," uviedla 82-ročná herečka na svojom účte na Twitteri. Zdôraznila, že Macron má "úplný nedostatok empatie", čo dokazuje "chlad jeho oceľovomodrých očí".

Ide o reakciu na Macronovo vyhlásenie z polovice marca, keď na podujatí Národného združenia poľovníkov uviedol, že ak sa dostane do Elyzejského paláca, je ochotný obnoviť prezidentské poľovačky. Bardotová krátko nato odsúdila "úpadok" Francúzska a zároveň priznala, že dlhodobo obdivuje extrémne pravicovú političku Marine Le Penovú, Macronovu súperku v druhom kole volieb.

Macron na strane chovateľov

Macron sa podľa Bardotovej sa stavia na stranu chovateľov zvierat a poľovníkov, proti združeniam na obranu zvierat, ktoré čelia lobistickým firmám, a tie majú úplnú kontrolu nad centristickým kandidátom.

Známa aktivistka za práva zvierat vo februári vyzvala politikov, aby sa rozhodne postavili proti "krutosti" páchanej na zvieratách v cirkusoch, na bitúnkov a na živočíšnych farmách. Nadácia s jej menom a tiež nezisková organizácia PETA, ktorá bojuje za etické zaobchádzanie so zvieratami, prijali manifest s 30 návrhmi. Tie požadujú zákaz odrohovania hospodárskych zvierat, ich kastráciu a zámerné vykrmovanie. Kritizujú aj obmedzené podmienky na prepravu zvierat, omračovanie pred ich usmrtením a žiadajú zákaz vykonávania pokusov na zvieratách, zrušenie býčích zápasov aj reformu v oblasti poľovníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok