Gašpar označil informácie o jeho odstúpení za zavádzajúce

TA3 TASR
25.4.2017 16:07

Informácie o údajnom odchode Tibora Gašpara z funkcie prezidenta Policajného zboru sú zavádzajúce. Konštatuje sa to vo vyhlásení Gašpara, ktoré poskytlo oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru.

Gašpar označil informácie o jeho odstúpení za zavádzajúce
SITA/Urban Klement

Gašpar upozornil, že k téme jeho odchodu sa vyjadril 20. apríla 2017 na tlačovej konferencii, kde uviedol, že neodstúpi z funkcie na základe výzvy organizátorov Veľkého protikorupčného pochodu. „Podľa zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky a Železničnej polície prezidenta Policajného zboru vymenúva a odvoláva z funkcie minister vnútra Slovenskej republiky, a to aj bez uvedenia dôvodov. V prípade, že by také rozhodnutie minister vnútra urobil, budem ho rešpektovať,“ skonštatoval Gašpar.

Doplnil, že ak sa v zákone zmení systém menovania budúceho prezidenta Policajného zboru,napríklad cez výberové konanie, v tejto chvíli neuvažuje o prihlásení sa do takého výberového konania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok