PR správa

BMW i3 a i8 – dostupné už aj na Slovensku

PR
21.4.2017 17:15

V mesiaci apríl 2017 sa ponuka vozidiel spoločnosti BMW Group na trhu v Slovenskej republike rozšírila o dve významné novinky, prvé dva modely značky BMW i, teda BMW i3 (v cene od 36 350 €) a BMW i8 (v cene od 138 250 €). K dispozícii sú dvaja BMW i Agenti a štyri BMW i servisné prevádzky.

BMW i3 a i8 – dostupné už aj na Slovensku

BMW i Agenti – oficiálne zastúpenie značky BMW i na Slovensku

Značka BMW i je charakteristická aj inovatívnou koncepciou predajných kanálov, prispôsobených špecifickej oblasti daného trhu. V rámci tejto koncepcie je BMW i na Slovensku priamo zastúpené prostredníctvom takzvaných „BMW i Agentov“. Ich sídla sa nachádzajú v dvoch mestách – v bratislavskej Dúbravke je to predajca Group M a v Žiline predajca MD Bavaria.

Autorizovaný BMW i servis

Servisná starostlivosť je poskytovaná v autorizovaných BMW i  servisných centrách v mestách Bratislava, Žilina, Košice a Trenčín.

BMW i3 – nová dimenzia mestskej mobility, orientovanej na budúcnosť

BMW i3 je prvý automobil značky BMW i, vyvinutý od základu pre čisto elektrický pohon. Automobil neprodukuje pri jazde žiadne emisie, do mestského prostredia, pre ktoré je navrhnutý, poskytuje obdivuhodnú dynamiku a jeho dojazd postačí s rezervou na všetky potreby každodenného využívania. Batériu je možné nabíjať veľmi jednoducho doma (aj z bežnej zásuvky) a taktiež na verejných nabíjacích staniciach.

BMW i8 – uskutočnenie odvážnej predstavy športového automobilu budúcnosti

Značka BMW i spája v tomto vozidle to najlepšie z pokrokového sveta elektrického pohonu s najmodernejšou generáciou spaľovacích agregátov do pohonu typu „plug-in hybrid“. Výsledkom je dynamika na úrovni supešportových automobilov, avšak spotreba nižšia, než pri najmenších konvenčne poháňaných vozidlách.

Nízke prevádzkové náklady, vysoká finančná podpora, komfortné servisné balíky

Vozidlá BMW i sú typické nízkymi prevádzkovými nákladmi. Napríklad BMW i3 (94 Ah) má spotrebu elektrickej energie iba 12,9 kW/100 km, čo znamená náklady len 3,50 € na 100 km.

Navyše, pre budúcich majiteľov BMW i je k dispozícii program Podpory elektrických vozidiel. Kategória BEV (čisto elektrické vozidlá), do ktorej spadá BMW i3, je podporená sumou 5 000 eur, kategória PHEV (plug-in hybridné vozidlá), do ktorej patrí BMW i8, má pre zákazníka pripravenú podporu vo výške 3 000 eur.

Bezstarostné využívanie vozidiel BMW i – záruky a servisné balíky

Pocit komfortu pri využívaní všetkých modelov BMW i zvyšujú aj servisné a garančné balíky. Prvých 5 rokov alebo prvých 60 000 najazdených kilometrov kryje balík „Service Inclusive“. Ešte dlhší je garančný rozsah na špeciálny komponent – vysokonapäťovú lítium-iónovú batériu: v jej prípade má záruka hranicu 8 rokov alebo prvých 100 000 najazdených kilometrov.

Servisná starostlivosť je poskytovaná prostredníctvom autorizovaných BMW i  servisných centier v mestách Bratislava, Žilina, Košice a Trenčín.

BMW Group

BMW Group je vďaka značkám BMW, MINI a Rolls-Royce najväčším výrobcom prémiových automobilov a motocyklov na svete. Okrem toho ponúka aj produkty značkového financovania a služby osobnej mobility. Medzinárodný koncern prevádzkuje 31 výrobných a montážnych podnikov v 14 krajinách a predajnú sieť so zastúpeniami vo viac ako 140 krajinách.

BMW Group zaznamenal v roku 2015 celosvetový predaj v objeme približne 2,247 milióna predaných automobilov a 137 000 motocyklov. V hospodárskom roku 2015 činil zisk pred zdanením 9,22 miliardy eur, celkový obrat dosiahol výšku 92,18 miliardy eur. BMW Group k 31. decembru 2015 zamestnával po celom svete 122 244 spolupracovníkov.

Úspech BMW Group sa vždy zakladal na predvídavom a vizionárskom myslení a zodpovednom konaní. Ekologické programy a sociálna udržateľnosť preto tvorili integrálnu súčasť stratégie spoločnosti v rámci celého hodnotového reťazca. BMW Group sa vždy vyznačoval komplexnou produktovou zodpovednosťou a významným prístupom k ochrane zdrojov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok