Pred zápasom Ligy majstrov došlo k explózii, páchateľ nechal na mieste list

TA3 TASR SITA ČTK
11.4.2017 20:39

Krátko pred štvrťfinálovým stretnutím Ligy majstrov vo futbale Borussia Dortmund - AS Monaco vybuchli v Dortmunde neďaleko tímového autobusu hostiteľského tímu tri nálože. Policajný šéf uviedol, že terčom explózií bol zrejme futbalový tím Borussia Dortmund. Dodal, že pri vyšetrovaní nevylučujú žiadnu verziu udalosti.

Zranil sa jeden z hráčov domáceho tímu, konkrétne španielsky obranca Marc Bartra, ale nie ťažko. Malo by ísť o zranenie ruky. Previezli ho do nemocnice.

Zdroj explózií je stále nejasný, vyšetrovatelia zvažujú všetky možnosti, dodal policajný šéf. Na mieste výbuchu, neďaleko autobusu s futbalovým tímom Borussia Dortmund, sa našiel list, v ktorom sa páchateľ "prihlásil k zodpovednosti na čin", informovala na spoločnej tlačovej konferencii predstaviteľka nemeckej prokuratúry.

Výbuch krátko po 19.00 h SELČ poškodil tímový autobus Borussie, rozbili sa viaceré okná. K incidentu došlo cestou z hotela približne 10 km pred štadiónom, kde sa malo hrať. "Jedna osoba bola zranená, ostatní hráči sú v poriadku. Na štadióne a jeho okolí nehrozí nebezpečenstvo," píše sa na prezentácii Borussie Dortmund na twitteri. Potvrdil to aj klubový hlásateľ Norbert Dickel. "Nie je dôvod na paniku na štadióne," povedal.

Ďalší profil vestfálskeho klubu na sociálnej sieti nechal takýto odkaz fanúšikom: "Zápas musel byť odložený na stredu 18.45 h. Lístky zostávajú v platnosti. Ďakujeme vám za trpezlivosť a pochopenie." Riaditeľ Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke v rozhovore pre TV Sky povedal: "Sme z toho všetci vo veľkom šoku. Len ťažko to dostaneme von z hlavy. Dúfam, že hráči budú natoľko silní, aby zajtra mohli odohrať zápas."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok