Becík nebude štátnym tajomníkom, zostane farmárom

TASR
11.4.2012 11:18

Exminister pôdohospodárstva z prvej vlády Roberta Fica Stanislav Becík zostane podľa slov súčasného šéfa Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Ľubomíra Jahnátka (nominant SMER-SD) poľnohospodárom. Nestane sa teda štátnym tajomníkom na rezorte pôdohospodárstva.

Becík nebude štátnym tajomníkom, zostane farmárom
SITA

"Pán Becík mi dnes ráno oznámil, že chce zostať poľnohospodárom, čiže bude sa venovať svojej farme. Jeho rozhodnutie som akceptoval. Samozrejme, zostávame naďalej v priateľskom vzťahu s tým, že má u mňa kedykoľvek dvere otvorené," uviedol dnes pred rokovaním vlády Jahnátek.


"Všetko sa dozviete, je to otázka priorít, ktoré dnes slovenské poľnohospodárstvo rieši. Skôr budem hľadať typ človeka, ktorý bude zohrávať veľmi dôležitú úlohu v Bruseli pri príprave novej spoločnej poľnohospodárskej politiky," odpovedal Jahnátek na otázku, kto sa stane štátnym tajomníkom MPRV SR.


"Na dnešné rokovanie vlády nepredkladám návrh na menovanie štátneho tajomníka. S pánom premiérom sme sa teraz dohodli, že ešte si nominácie prekonzultujeme. Nechceme tento proces urýchliť, chceme výberu kandidáta venovať minimálne ešte týždeň," dodal šéf MPRV SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok