PR správa

DS Automobiles bude oficiálnym výrobcom šampionátu FIA formula E

PR
27.3.2017 09:52

Spoločnosť DS Automobiles bola od piatej sezóny potvrdená ako oficiálny výrobca šampionátu Formula E. Toto dlhodobé spojenie zvýši skúsenosti značky DS v oblasti elektrických technológií a zrýchli zabudovanie elektrického pohonu do sériových vozidiel vrátane modelu DS 7 CROSSBACK, ktorý bude vybavený nabíjateľným hybridným pohonom.

DS Automobiles bude oficiálnym výrobcom šampionátu FIA formula E

Spoločnosť DS Automobiles sa v spolupráci s tímom DS Virgin Racing zúčastňuje pretekov Šampionátu FIA Formula E už od sezóny 2015/2016 a prostredníctvom svojej športovej divízie DS Performance momentálne posilňuje aktivity v pretekoch monopostov na elektrický pohon.

Šampionát FIA Formula E vystihuje avantgardného a priekopníckeho ducha, ktorý je vlastný aj značke DS Automobiles napríklad tým, že sa odohráva v najväčších mestách na piatich kontinentoch od Hong Kongu po Montréal, pričom prechádza aj cez Marakéš, Buenos Aires, Paríž, Berlín či New York. Značku pri rozširovaní jej aktivít oslovil blízky kontakt s publikom a široké možnosti testovania inovácií, ktoré tento šampionát ponúka.

Tím DS Performance pred druhou sezónou účinkovania v tejto disciplíne postavil monopost DSV-02, pričom jeho elektromotor, prevodovka, príslušenstvo a spôsob zabudovania do zadnej časti vozidla vznikli v dielňach tímu vo Versailles. Tím DS Virgin Racing využíva aj jazdecký simulátor vyvinutý v DS Performance.

Od piatej sezóny šampionátu (2018/2019) a minimálne na tri roky bude DS Performance stavať svoj vlastný monopost. Každý pilot sa tak môže zúčastniť všetkých pretekov seriálu s jedným vozidlom. Každý tím, ktorý bude chcieť nasadiť monopost do pretekov, sa bude musieť spojiť s niektorým z oficiálnych výrobcov vybraných a schválených FIA. Medzi týchto výrobcov patrí už aj DS Automobiles.

Tieto aktivity prispejú k zrýchleniu vývoja elektrických pohonov v ponuke DS Automobiles. Okrem modelu DS 7 CROSSBACK, práve predstaveného na autosalóne v Ženeve, vyťažia zo skúseností DS Performance, získaných počas Šampionátu FIA Formula E, aj ostatné vozidlá značky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok