Stáli zamestnanci by mali dostať trinásty plat, navrhla SNS

TA3 TASR
10.3.2017 11:35

Ľudia, ktorí pracujú aspoň rok v jednej firme, by mali dostávať 13. plat. Presadiť to chce koaličná SNS. Tento návrh má byť súčasťou nového sociálneho programu, ktorým strana predstaví víziu sociálneho zabezpečenia po roku 2020.

Stáli zamestnanci by mali dostať trinásty plat, navrhla SNS
SITA/Jozef Jakubčo

Strana uviedla, že chce urobiť všetko pre to, aby v sociálnej oblasti mohol každý občan mať aj vlastným pričinením lepšie sociálno-ekonomické postavenie. Preto pripravila viacero opatrení v sociálnej oblasti, o ktorých bude v najbližších dňoch diskutovať so svojimi koaličnými partnermi.

Jedným z nich je aj presadenie povinného 13. platu, ktorý by mal byť oslobodený od odvodového zaťaženia. "Chceme, aby sa v Slovenskej republike dôsledne uplatňoval princíp zásluhovosti a výkonu, aj preto budem so svojimi koaličnými partnermi hovoriť o potrebe uzákonenia 13. platu pre všetkých zamestnancov," uviedol v správe pre médiá šéf SNS a predseda parlamentu Andrej Danko.

Zatiaľ sa podľa strany princíp 13. platu alebo odmeny podľa SNS uplatňuje len na základe dobrovoľnosti zo strany zamestnávateľa. Ide teda o nenárokovateľnú zložku mzdy a môže byť dohodnutá aj v kolektívnej zmluve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok