Taliansku hrozia teroristické útoky, varovali tajné služby

TA3 TASR
27.2.2017 17:25

Talianske tajné služby varovali pred teroristickými útokmi v krajine. Hrozbu teroristických akcií považujú za konkrétnu, a to kvôli prítomnosti džihádistov z Islamského štátu v Taliansku a jeho účasti na operáciách medzinárodnej koalície proti IS.

Taliansku hrozia teroristické útoky, varovali tajné služby
SITA/AP

Vyplýva to z obsahu správy tajných služieb, ktorú zverejnili v parlamente v Ríme. Podľa nej existuje nebezpečenstvo radikalizácie osôb, ktoré sa do Talianska dostali v rámci pretrvávajúcej migračnej vlny a z dôvodu absentujúcich možností integrácie sa môžu cítiť zradené a frustrované.

Napriek enormným bezpečnostným opatreniam preto nemožno vylúčiť v budúcnosti veľké teroristické útoky. Medzi najohrozenejšie lokality patrí Rím, respektíve Vatikán ako sídlo pápeža a teda metropola kresťanstva. Taliansky premiér Paolo Gentiloni vyzdvihol v tejto súvislosti významné preventívne opatrenia tajných služieb a bezpečnostných zložiek. "Pracujeme tvrdo, aby sme našim občanom garantovali vysokú mieru bezpečnosti," vyhlásil a dodal, že viac bezpečnosti nesmie znamenať menej slobody.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok