Mexiko odmietlo návrh USA dočasne prijímať deportovaných migrantov z tretích krajín

TA3 TASR
25.2.2017 07:11

Mexický minister vnútra Miguel Ángel Osorio Chong tlmočil americkým politikom na návšteve Mexika stanovisko svojej vlády, ktorá za žiadnych podmienok neprijme osoby z tretích krajín deportované z USA.

Mexiko odmietlo návrh USA dočasne prijímať deportovaných migrantov z tretích krajín
SITA/AP

Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson a minister pre vnútornú bezpečnosť John Kelly sa vo štvrtok na stretnutí so zástupcami mexickej vlády opýtali, či by Mexiko prijalo deportované osoby pochádzajúce z tretích krajín na čas, kým sa ich prípad bude spracovávať v USA. Osorio Chong to povedal v piatok v rozhovore pre miestnu rozhlasovú stanicu Radio Fórmula.

Mexická vláda podľa slov Osoria Chonga odpovedala, že to odmieta. Minister vnútra pokračoval, že pokiaľ by sa Spojené štáty vyhrážali ukončením financovania projektu na boj proti organizovanému zločinu, Mexiko by podľa neho o tieto zdroje nebojovalo.

Kelly vo štvrtok počas návštevy Mexika vyhlásil, že pri presadzovaní protiprisťahovaleckej politiky prezidenta Donalda Trumpa sa neuskutočnia "hromadné deportácie" a "nepoužije sa vojenská sila". Kelly sa takto vyjadril po tom, ako sa spolu s Tillersonom stretli so svojimi mexickými kolegami. Kelly tiež povedal, že akcie USA budú prebiehať v tesnej spolupráci s mexickou vládou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok