Stredoškolákovi našli marihuanu, súd ho poslal do väzenia

TA3 SITA
22.2.2017 15:16

Nepodmienečný trest odňatia slobody na pol roka za drogový zločin potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 20-ročného stredoškoláka Teodora zo Starej Kremničky v okrese Žiar nad Hronom.

Stredoškolákovi našli marihuanu, súd ho poslal do väzenia
SITA/AP

Viac než osem gramov drogy

Kremnickí mestskí policajti našli u stredoškoláka osem gramov marihuany, čo zodpovedá minimálne šestnástim obvyklým jednorazovým dávkam tejto drogy.

Študent Strednej odbornej školy lesníctva a služieb v Banskej Štiavnici spáchal drogový delikt pred rokom. V priestoroch Zechenterovho parku v Kremnici sa pred hliadkou tamojšej mestskej polície pokúšal skryť sklenenú nádobu, v ktorej mal 8,08 gramu sušenej rastliny z rodu Canabis, známej jako marihuana.

Sušina obsahovala viac ako 20 percent účinnej látky a množstvo zodpovedalo minimálne šestnástim obvyklým jednorazovým dávkam drogy. Teodor tým spáchal zločin nedovolenej výroby, prechovávania a predaja omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov.

Študent nebol dílerom

Na Okresnom súde v Žiari nad Hronom študent prechovávanie drogy priznal. Tvrdil však, že ju užíva na tlmenie bolesti po úraze, ktorý sa mu stal pri dopravnej nehode. Prvostupňový súd prihliadol na jeho priznanie, študijné výsledky a na to, že stredoškolák mal drogu pre seba, nezarábal na nej jako díler.

Keďže Teodor drogový delikt spáchal v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia, uložili mu trest šesť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne. Voči rozsudku sa stredoškolák odvolal a požadoval podmienečný, resp. trest na slobode, pretože študuje.

Odvolací súd Teodorovi nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil. Podmienečný 20-mesačný trest dostal študent za dopravnú nehodu. To znamená, že okrem šiestich mesiacov za drogy pôjde do väzenia aj na ďalších dvadsať mesiacov ako vinník za dopravnú nehodu. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok