Štrajk zamestnancov MHD v Bruseli pokračuje štvrtým dňom

TA3, TASR
10.4.2012 16:47

Štrajk zamestnancov mestskej hromadnej dopravy v belgickej metropole Brusel vstúpil dnes do štvrtého dňa. Stalo sa tak napriek vyhliadkam na jeho ukončenie po predĺženom veľkonočnom víkende.

Štrajk zamestnancov MHD v Bruseli pokračuje štvrtým dňom
TA3

Ukončenie štrajku pôvodne avizovali po rokovaniach s vládou v pondelok večer aj odborové zväzy bruselskej mestskej hromadnej dopravy STIB. Dopravná spoločnosť však dnes ráno oznámila, že opäť nebude "premávať ani jediné metro, električka či autobus".

Zamestnanci STIB vstúpili do štrajku v sobotu po násilnej smrti dispečera, privolaného na miesto zrážky mestského autobusu s osobným autom. Dispečera ubili na smrť priatelia zraneného vodiča auta.
Mestské i federálne orgány sa v pondelok po výzvach štrajkujúcich zaviazali prijať kroky na zlepšenie bezpečnosti v bruselskej MHD, vrátane posilnenia policajných hliadok a zvýšenia početného stavu pracovníkov bezpečnostných služieb.

Odborári, ktorí sa v ostatných rokoch opakovane sťažovali na stúpajúci počet násilností cestujúcich voči zamestnancom verejnej dopravy, však zatiaľ zatiaľ skúmajú praktický dopad navrhovaných opatrení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok