PR správa

Aj muži majú svoje dni. Prečo vás opustila chuť na sex?

PR
20.2.2017 09:55

Znížené libido nie je len problémom žien. Aj mnohých mužov trápi znížená sexuálna žiadostivosť – a netýka sa ani zďaleka iba starších pánov. Je prirodzené a pochopiteľné, ak sa libido dočasne odsunie na druhú koľaj ako následok choroby alebo traumatickej udalosti (napr. straty blízkej osoby alebo zamestnania). Aké príčiny sa však skrývajú za dlhodobým poklesom sexuálneho apetítu?

Aj muži majú svoje dni. Prečo vás opustila chuť na sex?
Adobe Stock

Strach z výkonu – čo ak…?

Nízka sexuálna sebadôvera môže byť dôsledkom prehnaných očakávaní, ktoré majú mnohí muži (predovšetkým tí menej skúsení). Takýto strach sa môže vyskytnúť na začiatku sexuálneho vzťahu, keď muž nevie, čo môže čakať od novej partnerky. V takomto prípade je vhodné postupovať pomaly, spoznávať sa postupne, vďaka čomu sa partneri uvoľnia a zbavia tlaku z očakávaní.

Prepracovanosť – keď muž nechce a nevládze

Stres v práci, úzkosť, únava a vyčerpanosť si vyberajú svoju daň. Ak ledva zvládate pracovnú záťaž a nevenujete dostatočný čas odpočinku, ťažko v sebe nájdete energiu na posteľné radovánky. Libido dostalo stopku.

Vyhraďte si v diári dostatok času nielen na schôdzky a papierovačky, ale aj na dovolenku, koníčky, regeneráciu a na sex s partnerkou. Ak si popri vašej skvelej kariére udržíte aj zdravý intímny vzťah, depresie vás obídu.

Pribúdajúce vrásky a ubúdajúci testosterón

Po dosiahnutí sexuálnej zrelosti u muža postupne klesá nielen fyzická výkonnosť, ale aj produkcia hormónu testosterónu, ktorý priamo ovplyvňuje libido. Pomôcť si môžete prírodnou cestou – zvýšte konzumáciu potravín, obsahujúcich zinok a užívajte bylinku Kotvičník zemný (Tribulus terrestris), ktorá zvyšuje produkciu testosterónu a tým aj chuť na sex. Vyskúšajte napríklad výživové doplnky Zerex s obsahom kotvičníka.

„Vzťahové stereotypy brzdia vaše libido – riešte ich čo najskôr!“

Neustále sa hádate s partnerkou? Alebo sa, naopak, nudíte a váš sexuálny vzťah stratil iskru? Je čas na úprimný rozhovor s partnerkou. Čo jej chýba vo vašom vzťahu? Čo by potešilo vás?

Diskutujte a hľadajte riešenia spoločne. Skúšajte nové veci a zážitky – napr. vonné olejčeky, sexuálne hračky, zmenu prostredia či tantrický sex. Ak neviete, kam z konopí a záleží vám na vašom vzťahu, neostýchajte sa vyhľadať pomoc psychológa alebo sexuológa.

Nebojte sa investovať čas do zlepšenia vášho libida – odrazí sa to veľmi pozitívne na vašom fyzickom aj duševnom zdraví.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok