PR správa

Iniciatíva Zastavme hazard Bratislavčanov vedome klame

PR
15.2.2017 18:57

Líder iniciatívy Zastavme hazard Anton Chromík šíri medzi poslancami bratislavského zastupiteľstva zjavné klamstvá o počte výherných prístrojov na území mesta.

Iniciatíva Zastavme hazard Bratislavčanov vedome klame
SITA/Jozef Jakubčo

Podľa tvrdenia poslanca Juraja Káčera iniciatíva tvrdí, že pokiaľ Bratislava nepristúpi ku absolútnemu zákazu hazardu, na území mesta bude onedlho rozmiestnených až 42 732 výherných prístrojov. Dnes je ich pritom iba 2 293.

"Toto je tak očividná a obludná lož, že sa na to ani nedá slušne reagovať. Dnes máme  v Bratislave 2 293 výherných prístrojov a potom, ako začne fungovať regulácia sa ich počet ešte zníži. Hovoriť o čísle 42 732 je niečo nehorázne a absolútne nepravdivé," povedala Dominika Lukáčová z Asociácie zábavy a hier podľa ktorej Chromík a jeho iniciatíva vedome a zámerne zavádzajú poslancov aj bratislavskú verejnosť.

Asociácia zábavy a hier navyše pripomína, že pokiaľ by bratislavskí poslanci prijali napríklad VZN, ktoré by zakázalo takzvané "panelákové" herne, ktoré verejnosť najsilnejšie odmieta, zostala by v Bratislave iba jedna štvrtina z dnešného počtu herní a tento počet by sa už nemohol zvyšovať. "Takže rozumnou a tvrdou reguláciou môže mesto dosiahnuť zásadné zníženie počtu herní aj výherných strojov," dodala Lukáčová.

Podľa Lukáčovej je za Chromíkovou snahou strašiť verejnosť zrejme jeho vlastná obava z výsledkov prieskumu verejnej mienky, ktorý poukázal na fakt, že Bratislavčania sa obávajú, že absolútny zákaz hazardu vytvorí priestor pre nelegálny hazard, ktorý ovládne podsvetie.

"Pánovi Chromíkovi a jeho iniciatíve zjavne prekáža, že absolútna väčšina občanov mesta Bratislava sa obáva rozmachu nelegálneho hazardu a pred absolútnym zákazom preto preferujú prísnu reguláciu," povedala ďalej Lukáčová, ktorá tiež pripomenula, že prevádzkovatelia herní a kasín sa už niekoľko rokov po sebe pravidelne zaväzujú, že nebudú zvyšovať počet výherných strojov na území mesta. Tento záväzok podľa Lukáčovej prevádzkovatelia každoročne obnovujú a aj dodržujú.

* Platená inzercia*

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok