Maďari vyhrali zaslúžene, priznal Kližan po prehre s Fucsovicsom

TA3 TASR
5.2.2017 18:47

Slovenskí tenisti budú bojovať iba o zotrvanie v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára. V dueli 2. kola totiž nečakane prehrali s Maďarskom. O rozhodujúci tretí bod pre maďarské farby sa postaral Márton Fucsovics, ktorý v úvodnej dvojhre v súboji tímových jednotiek zdolal Martina Kližana 3:6, 6:3, 6:3, 7:5.

Maďari vyhrali zaslúžene, priznal Kližan po prehre s Fucsovicsom
SITA/AP

Jedna z najťažších prehier

Maďari odplatili Slovákom vlaňajšiu prehru 0:3 z antuky v Budapešti a v septembri ich čaká baráž o účasť vo svetovej skupine. Fucsovics sa stal hlavným hrdinom hostí, keď vyhral oba single a po boku Attilu Balázsa uspel aj vo štvorhre.

Slovenský tím nepotvrdil úlohu papierového favorita a utrpel jednu z najťažších prehier v daviscupovej histórii. O záchranu v druhej lige bude hrať prvýkrát od roku 2013.

Zverenci kapitána Miloslava Mečíŕa naposledy otočili duel, v ktorom po štvorhre prehrávali 1:2, v septembri 2004 v baráži o svetovú skupinu proti Nemecku. V ďalšej sezóne postúpili až do finále prestížnej súťaže, od roku 2006 sa však márne usilujú o návrat medzi elitnú šestnástku.

Prehra s nižšie postaveným hráčom

Kližanovi vyšiel úvod zápasu s Fucsovicsom, hneď v druhom geme prelomil podanie súpera a výhodu brejku pretavil v zisk prvého setu. Líder slovenského tímu kvalitne servoval, po druhom podaní Fucsovicsa tlačil maďarskú jednotku do defenzívy.

V druhom dejstve Fucsovics zlepšil returny i medzihru a vďaka brejku v šiestom geme ho získal vo svoj prospech. Na začiatku tretieho setu sa ujal vedenia 2:0. Kližan síce rýchlo vyrovnal, no Fucsovics získal od stavu 2:3 štyri gemy v rade. Vo štvrtom sete nepremenil v dvanástom geme tri mečbaly, štvrtú možnosť však vďaka Kližanovej dvojchybe využil.

Kližan po zápase priznal, že Maďari boli lepší a zaslúžene zvíťazili. "Nepotvrdili sme úlohu papierového favorita. Ak dopustíme takúto prehru, nemáme čo hľadať v baráži o svetovú skupinu. Jojo Kovalík prehral s rebríčkovo nižšie postaveným hráčom a to isté sa dnes stalo aj mne. Prvé dva sety boli vyrovnané, Fucsovics si dokázal viac pomáhať servisom. Rýchly hard mu sedel oveľa viac ako mne. Vo štvrtom sete som zlepšil podanie, no nepodarilo sa mi ho dotiahnuť do tajbrejku," uviedol v prvej reakcii pre RTVS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok