Tiefenbachovi prekážala zaujatosť sudkyne. Venčila s ním psov

TA3 TASR
31.1.2017 12:19

Hlavné pojednávanie v prípade bývalého policajta Ľuboša Tiefenbacha bolo krátko po jeho začiatku prerušené. Dôvodom bola ďalšia námietka zaujatosti, ktorú vzniesol obžalovaný voči sudkyni Okresného súdu Bratislava V Ivete Willantovej.

Sudkyňa vraj zamlčala stretnutie

Sudkyňa pojednávanie odročila na neurčito, podobne ako na prechádzajúcom pojednávaní v júni minulého roka. Expolicajt, ktorý sa stal známym po zverejnení videa zo zákroku na Dolnozemskej ulici v Bratislave v roku 2014, pred sudkyňou uviedol, že musí opäť namietať jej zaujatosť, pretože ona v prvej svojej námietke zamlčala ich osobné stretnutie, ku ktorému malo dôjsť medzi rokmi 2005 až 2008.

Podľa Ľuboša Tiefenbacha spolu venčili v tomto období jej psov na Legionárskej ulici. "Potom sme si sadli do vášho súkromného vozidla Volkswagen Golf a mali sme dôverný rozhovor, kde ste mi uviedli, že ste rozvedená a váš bývalý manžel pracoval v dopravnej polícii," opísal dôvod, pre ktorý má byť zaujatá.

Ľuboša Tiefenbacha obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra 2014, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Video z cestnej kontroly, po ktorom Tiefenbacha obvinili

Obžalovaný tvrdí, že v tom čase bola sudkyňa "veľmi milá a príjemná žena", v súčasnosti sa však jej správanie zmenilo. "Nezabezpečujete dôkazy, ktoré navrhujem a myslím si, že sa mi za niečo mstíte. Som nevinný a svoju nevinu dokážem v konaní, ktoré je procesné a zákonné,“ uviedol Ľuboš Tiefenbach. Ten chce, aby jeho prípad prejednával súd mimo Bratislavského kraja.

Sudkyňa si podľa jej slov nepamätá na žiadne náhodné ani súkromné stretnutie s obžalovaným. "Všetko čo o tomto stretnutí tvrdíte, sú tak známe skutočnosti, že si ich môže o mne zistiť ktokoľvek," povedala v reakcii na jeho slová. Odmietla, že by niečo zamlčala vo svojej pôvodnej námietke, ktorú podala pre správanie sa obžalovaného na pojednávaní.

Mali vypočúvať ďalších svedkov

Willantová vysvetlila, že podobne ako ďalší bratislavskí sudcovia, bývala s expolicajtom Ľubošom Tiefenbachom v častom služobnom kontakte. To, že nie je voči nemu nijako zaujatá ukazuje podľa nej aj fakt, že ho v minulosti prepustila z väzby. "To, čo ste uviedli je dôvodom, aby som opätovne konštatovala svoju zaujatosť," oznámila s tým, že konanie obžalovaného hraničí až s protiprávnym konaním.

"Je mi jasné, že je to z vašej strany snaha o naťahovanie tohto procesu," skonštatovala. Ľuboš Tiefenbach obštrukcie zo svojej strany odmietol. Na programe pojednávania mal byť výsluch znalca a ďalších svedkov.

Ľuboša Tiefenbacha obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra 2014, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji 2015 pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša Tiefenbacha prepustili z Policajného zboru v decembri 2014.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok