Úspešný debut krasokorčuliarov na ME, postúpili do voľných jázd

TA3 SITA
26.1.2017 22:29

Slovenskí reprezentanti v krasokorčuľovaní Lucie Myslivečková s Lukášom Csölleyom na majstrovstvách Európy v Ostrave figurujú po krátkom tanci na 17. mieste. Rodáčka z Čeladnej a Bratislavčan na blues kombinovaný s hip-hopom dostali od rozhodcov 52,84 bodu, po svojom štvrtkovom predstavení sa zaradili na 3. pozíciu.

Do sobotňajšieho voľného tanca sa kvalifikovalo 20 najlepších dvojíc. Myslivečková s Csölleyom zaostali za tohtosezónnym a zároveň osobným maximom (58,04 b.) o 5,2 bodu. "Pocitovo to bol náš najlepší výkon, ale boli tam chybičky, ktoré je možné si všimnúť až v zázname. S výnimkou niektorých detailov sme to mali pod kontrolou. Boli sme menej nervózni ako na predchádzajúcich súťažiach, pretože sme cítili, že sme dobre pripravení," povedal Lukáš Csölley a jeho tanečná partnerka Lucie Myslivečková doplnila: "Išlo sa mi dobre, veľmi rada jazdím pred domácim publikom. V úvode som trochu zaváhala, ale potom som na to nemyslela a išli sme si svoje. Na sobotu máme pripravený program a ten chceme zajazdiť čo najlepšie."

Česká rodáčka sa na vrcholnom podujatí predstavila po dvojročnej pauze, v januári 2014 štartovala na ME v Budapešti s Francúzom Neilom Brownom. "Byť po rokoch opäť na veľkom šampionáte je príjemný pocit," poznamenala Myslivečková.

Lídrami hodnotenia po krátkom tanci sú Taliani Anna Cappelliniová a Luca Lanotte so ziskom 76,65 bodu, druhá priečka patrí s tesným odstupom ruskému páru Jekaterina Bobrovová, Dmitrij Soloviov (76,18 b.) a tretia reprezentantom Francúzska Gabrielle Papadakisovej s Guillaumom Cizeronom (75,48).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok