PR správa

Stratili ste chuť? Ako na sex v dlhoročnom vzťahu?

PR
23.1.2017 01:00

Problém, ktorý trápi dlhoročných partnerov: "stratená chuť na sex". Týka sa tento problém aj vás - vášho vzťahu? Ako tento problém riešite? Ak ho neriešite vôbec, môže sa vám to vypomstiť. Toto sú najnovšie zistenia ohľadne toho, ako si zvýšiť chuť na sex, ak sú partneri v spoločnom vzťahu už dlhé roky.

Stratili ste chuť? Ako na sex v dlhoročnom vzťahu?

Aby sme vychádzali z relevantných faktov a rád, využili sme pri tvorbe článku štúdiu publikovanú v americkom magazíne "The Journal of Sex Research", ktorá bola uskutočnená medzi viacerými heterosexuálnymi pármi v počte celkovo 38 747 respondentov. Podmienkou bolo, aby to boli manželské páry alebo páry, ktoré žijú v spoločnej domácnosti aspoň tri roky. Respondenti štúdie boli vyzvaní, aby ohodnotili, ako sú spokojní so sexom počas prvých šiestich mesiacov a porovnali to s obdobím, kedy sa konala samotná štúdia. Okrem toho uvádzali aj to, čo robia, aby si udržali vášnivosť v sexe aj po dlhých rokoch spoločného nažívania...

Skúšať nové veci a hovoriť o tom...

Skúšať nové veci v sexe sa oplatí. A navyše, ak budete hovoriť svojmu partnerovi, ako ho máte rada a tiež, že sa vám páčia tieto nové veci, máte zaručený recept, ako si udržať vášnivý a fungujúci sex aj v dlhoročnom vzťahu. V rámci nových vecí je dôležitá ako inak "predohra". Pomáha tiež rozprávanie sa s partnerom o tom, ako sa vám nesmierne páči, čo spolu robíte a skúšate. Práve tieto atribúty overoval tím amerických vedcov a sexuológov medzi samotnými pármi, prečo sú niektorí spokojnejší pri sexe alebo krátko po ňom a iní zase menej.

Byť jeden tím je tiež dôležité...

Na to, aby všetko fungovalo ako má, je potrebné byť jeden "tím". Znamená to, že je potrebné sa spoločne rozmaznávať, bozkávať a smiať. Takto je možné dosiahnuť väčšiu spokojnosť aj v celkovom živote (nielen v tom intímnom). Ak sa pozrieme na výsledky spomínanej americkej štúdie, tak až viac ako 80 percent ľudí bolo počas prvých šiestich mesiacov ich spoločného žitia spokojných aj po sexuálnej stránke. Ale okolo 40 percent (z toho 27 percent mužov a 14 percent žien) bolo v súčasnosti nespokojných.

Autor štúdie, doktor David Frederick, PhD. (odborný asistent psychológie na Chapman Univerzite v USA) sa zhodol na tom, že polovica spokojných aj nespokojných párov číta pravidelne knihy a články so sexuálnou tematikou, no to, čo oddeľovalo spokojných od nespokojných bolo to, že tí spokojnejší aj praktizovali v sexe to, čo sa dočítali v týchto článkoch, či knihách. Tí nespokojní len čítali a nič neprenášali do svojho sexuálneho života.

Doktorka Janet Leverová, spoluautorka štúdie, zase povedala, že to bolo veľmi vzrušujúce zistiť, že až tretina párov udržiava nažive vášeň medzi sebou, a to aj po desaťročí spoločného života. To, čo im pomáhalo v tejto úspešnosti bolo to, že sa usilovali vyhnúť stereotypu v intímnom živote.

Ako si vy zvyšujete chuť do sexu, obzvlášť ak ste s partnerom dlhé roky? Ak potrebujete podporiť, skúste aj silu prírody v prípravku Zerex. Viac ako 60 000 spokojných zákazníkov Vás presvedčí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok