Ozbrojenci uniesli z medzinárodnej školy v Nigérii osem ľudí

TA3 TASR
15.1.2017 08:12

Neznámi páchatelia uniesli z medzinárodnej školy pri najväčšom nigérijskom meste Lagos troch študentov a piatich zamestnancov vrátane občianky Turecka. Informovali o tom polícia a vedenie školy.

Ozbrojenci uniesli z medzinárodnej školy v Nigérii osem ľudí
SITA/AP

"Uniesli ich v piatok neskoro večer z areálu školy pri Lagose," uviedol Abimbola Oyeyemi, hovorca polície v štáte Ogun na juhozápade Nigérie. Riaditeľ školy Yumus Emre Dogan uviedol, že únoscovia sa do areálu školy dostali pravdepodobne tak, že sa prekopali pod zadným plotom školy.

"Po spustení bezpečnostného poplachového zariadenia začali ozbrojení únoscovia na bezpečnostnú službu strieľať a podarilo sa im utiecť," uvádza sa vo vyhlásení školy. Podľa dostupných správ k zraneniam pri únose nedošlo.

Medzi unesenými sú tri vychovávateľky, kuchárka, učiteľka a traja študenti. Učiteľka je občianka Turecka. Informácie o štátnej príslušnosti ostatných obetí únosu nie sú známe. Zamestnancami školy sú zväčša občania Turecka a Nigérie. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil. Únosy ľudí so žiadosťou o výkupné sú v krajine pomerne bežné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok