Niektoré cesty na severe boli neprejazdné, pokrýva ich kašovitý sneh

TA3 TASR SITA
12.1.2017 09:07

Povrchy vozoviek na severnom Slovensku pokrýva podľa informácií Slovenskej správy ciest čerstvo napadaný sneh. V dôsledku poveternostných podmienok a dopravnej nehody boli neprejazdné už dve cesty v Dolnom Kubíne a okolí. Informovalo o tom Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

V dolnokubínskej mestskej časti Kňažia sa po 6.00 h stala podľa neho dopravná nehoda štyroch motorových vozidiel, cesta I/59 bola v dôsledku toho úplne neprejazdná. Vodiči pre neupravenú vozovku neprešli ani úsekom medzi Zázrivou a Terchovou, cesta III/583 bola neprejazdná pre všetky motorové vozidlá.

Silné sneženie obmedzuje podľa SSC dohľadnosť do 100 metrov na severnej diaľnici D1 medzi Liptovským Mikulášom a Popradom. Na vozovkách v okresoch Námestovo a Tvrdošín sa tvoria snehové jazyky a záveje. Zvýšenú opatrnosť a vzájomnú ohľaduplnosť si vyžaduje prejazd cez horské priechody.

Na väčšine ciest v Liptove a na Orave sa nachádza vrstva čerstvého kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov, na cestách nižších kategórií miestami do piatich centimetrov. Jednou zo základných podmienok bezpečnej a bezproblémovej zjazdnosti je použitie zimných pneumatík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok