San Escobar? Poľský minister pridal na mapu sveta novú krajinu

TA3 TASR
11.1.2017 20:03

Terčom posmešných poznámok sa na sociálnych sieťach stal poľský minister zahraničných vecí Witold Waszczykowski. Vyslúžil si ich tvrdením, že sa počas svojej nedávnej cesty do USA stretol okrem iného aj s predstaviteľom krajiny "San Escobar".

San Escobar? Poľský minister pridal na mapu sveta novú krajinu
SITA/AP

Waszczykowski bol na pracovnej ceste v New Yorku, kde loboval za to, aby Poľsko získalo v rokoch 2018-19 kreslo v Bezpečnostnej rade OSN. Novinárom ešte v utorok povedal, že absolvoval stretnutia s predstaviteľmi takmer 20 krajín, a to "po prvýkrát v histórii (poľskej) diplomacie" vrátane karibských štátov. Následne priblížil, že sa stretol "napríklad s predstaviteľmi takých krajín ako Belize či San Escobar".

Nijaký štát z názvom San Escobar samozrejme neexistuje. Waszczykowskému sa podľa jeho hovorkyne Joanna Wajdovej jednoducho len pošmykol jazyk a v skutočnosti chcel zmieniť ostrovný štát Svätý Krištof a Nevis (v španielčine San Cristóbal y Nieves). "Po 22 hodinách v lietadle... sa vám predsa môže pošmyknúť jazyk," dodal na svoju obranu samotný Waszczykowski.

Ani táto reakcia však už nezastavila najrôznejšie vtipy, ktoré sa na sociálnych sieťach a najmä na Twitteri šírili na adresu ministra pod hashtagom #SanEscobar. Užívatelia pritom vymysleli ako vlajku, tak aj správy z neexistujúcej krajiny. V jednom z príspevkov na Twitteri sa napríklad píše, že San Escobar "plne podporuje kandidatúru Poľska do Bezpečnostnej rady OSN".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok