Vojaci si pripomenuli vznik republiky vypálením slávnostných sálv

TA3 TASR
1.1.2017 15:23

Pri príležitosti 24. výročia vzniku Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl vypálili z bratislavského Tyršovho nábrežia 20 delostreleckých sálv.

Tradičné novoročné salvy vypálili profesionálni vojaci z Raketometného oddielu Rožňava za prítomnosti ministra obrany Petra Gajdoša a prvého zástupcu náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Pavla Macka. Šéf rezortu pri tejto príležitosti pripomenul, že tradícia novoročných sálv je prepojením histórie s novodobými dejinami našich ozbrojených síl.

img-2819_0a000002-384d-ced0.jpg

Gajdoša podľa hovorkyne ministerstva Danky Capákovej potešilo, že na podujatie prišlo množstvo ľudí. Občanom SR zaželal úspešný rok 2017. "Verím, že aj vďaka našim ozbrojeným silám budú mať po celý rok väčší pocit bezpečnosti, ktorá rozhodne nie je samozrejmosťou a ani zadarmo," zdôraznil.

Delostrelecké salvy zo šiestich 122-milimetrových húfnic HD – 30A boli vypálené v zmysle rozkazu prezidenta SR, ktorý je hlavným veliteľom Ozbrojených síl SR. Podujatie pre verejnosť zabezpečovalo približne 50 profesionálnych vojakov. Na zabezpečení priestoru sa podieľala Vojenská polícia. Rezort obrany pripravil pre návštevníkov aj sprievodný program.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok