PR správa

3 tipy, kde nájsť informácie o dianí v Bratislave

PR
30.11.2016 01:00

Naše hlavné mesto malo v rámci Slovenska vždy tak trocha osobitnejšie postavenie a napríklad aj vlastný večerník či rádio.

3 tipy, kde nájsť informácie o dianí v Bratislave
Thinkstock

Dnes, v dobe, kedy je moderné „byť online“, sa tieto zvyky musia prispôsobiť aktuálnemu trendu. To platí aj pre informačné kanály týkajúce sa diania v našom hlavnom meste. Popri nich existujú ešte stále aj tradičné možnosti, napríklad rádio, no gro obsahu sa presunulo do internetového priestoru.

Súkromných portálov je naozaj dosť

Bratislavské noviny boli v minulosti len záležitosťou tlačeného vydania. Dnes je tento týždenník už nielen v klasickej printovej verzii, ale aj vo forme elektronického portálu. Navyše, konkurencia v tejto oblasti sa naozaj za posledné roky intenzívne rozrástla a téme udalostí v našom hlavnom meste sa venuje veľké množstvo internetových portálov.

Prvou skupinou sú veľké weby, ktoré majú zameranie na celospoločenský obsah a informácie. Viaceré z nich majú vytvorené osobitné kategórie, kde uverejňujú informácie lokálneho charakteru, čiže nielen z Bratislavy, ale aj z iných miest. Tieto weby ponúkajú primárne najviac agentúrne lokálne spravodajstvo.

Oveľa lepším zdrojom je druhá skupina webových stránok. V tomto prípade ide o úzko špecializované a geograficky zamerané stránky len na jednu konkrétnu lokalitu, čiže na Bratislavu a jej okolie. Výhodou je, že obsah tvoria aj autorské články a informácie, čiže nejde len o nejaké spravodajstvo. Navyše, takéto webové stránky majú nielen klasické spravodajské informácie, ale môžete tu nájsť napríklad aj kultúrne aktuality.

Oficiálne a úradné weby

Druhou možnosťou sú oficiálne alebo úradne webové stránky. V tomto je Bratislava špecifická, pretože máte možnosť navštíviť aj stránky VÚC, kde sa dozviete všetko o dianí nielen v meste, ale aj v jeho okolí. Keďže na rozdiel od iných krajov je ten Bratislavský tvorený naozaj len blízkym okolím, informácie sú dosť regionálne.

Okrem toho je tu webstránka magistrátu a aj jednotlivých mestských častí. Kvalita týchto informácií šla za posledné roky nahor, čo je len dobre. Bohužiaľ, je tu jedna nevýhoda a to fakt, že ide skôr o menej záživné a viac oficiálne informácie. Na druhú stranu, pre informácie ohľadom kultúry či športu a voľného času sú vhodné.

Sociálne siete

Áno, aj sociálne siete, ako napríklad Facebook, môžu byť zaujímavým zdrojom. Ako to je možné? Stačí si len vyhľadať tie správne skupiny alebo fanúšikovské stránky. Naše hlavné mesto má tú výhodu, že z tohto pohľadu existuje aj veľa rôznych FB stránok napríklad podľa mestských častí alebo menších lokalít, kde nájdete ešte detailnejšie a špecifickejšie informácie.

Rovnako aj vyššie spomínané súkromné či verejné média majú už na tejto sociálnej sieti vlastné skupiny a stránky, kde sa snažia tiež zverejniť a zdieľať tie najnovšie a najdôležitejšie informácie. Plusom pre sociálne siete je, že dnes ich používa veľa ľudí už aj cez mobilný telefón, čo bolo pred pár rokmi ešte sci-fi.

Klasické spôsoby ešte žijú tiež

Áno, ešte stále je možné získať prehľad o dianí v meste aj „staromódnym“ spôsobom, napríklad cez tlačené noviny alebo dokonca aj cez rádio. Samozrejme, oproti minulosti dostali obe média novší a modernejší kabát. Ich nevýhodou však je, že nemajú často tak aktuálny obsah, ako by bolo treba.

Aktuálne a do budúcnosti tak zostáva asi jasný kurz smerovania toho, kde ľudia budú hľadať informácie. Je pritom jedno, či pôjde o lokálny charakter, alebo o všeobecné spoločenské témy. My vám odporúčame v prípade, že máte záujem mať prehľad o tom, čo sa deje v Bratislave a jej okolí, internetový portál BratislavaDeň. Nájdete tu tak komerčné, ako aj nekomerčné novinky s dennou aktualizáciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok