NAKA preveruje obchody s pozemkami pod bratislavským obchvatom

TA3 TASR
3.11.2016 10:54

Národná kriminálna agentúra sa začala zaoberať obchodovaním s pozemkami pod budúcim bratislavským obchvatom. Bližšie informácie k prípadu zatiaľ neposkytli.

NAKA preveruje obchody s pozemkami pod bratislavským obchvatom
SITA/Marek Mrviš

Vycítili obchodnú príležitosť

NAKA preveruje obchody s pozemkami pod bratislavským obchvatom. Informuje o tom Denník N "Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru v rámci svojej operatívno-pátracej činnosti získala informácie k predajom pozemkov v súvislosti s výstavbou bratislavského obchvatu. V súčasnosti je vec preverovaná v operatívnej rovine, a preto nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedol policajný hovorca Martin Wäldl.

Obchodnú príležitosť v lokalite okolo budúceho obchvatu podľa denníka vycítili tí istí podnikatelia, ktorí skupovali pozemky pri Nitre ešte predtým, ako sa ukázalo, že na nich vyrastie závod automobilky Jaguar Land Rover. Cena za štvorcový meter sa vďaka tomu zdvihla z pár desiatok centov aj na viac ako 15 eur.

Štát na výkup pozemkov vyčlenil milióny

Pri bratislavskom obchvate ide podľa Denníka N o ešte väčšie sumy. Ceny stavebných parciel sa pri Bratislave pohybujú aj nad úrovňou 100 eur za štvorcový meter, kým m2 ornej pôdy nevychádza ani na 1 euro. Štát na výkup týchto pozemkov vyčlenil približne 400 miliónov eur.

Parcely pod budúcim diaľničným projektom, na ktorých tesne pred štátnym výkupom figurovali ľudia okolo podnikateľa Mareka Nogu, sa dajú zrátať na desaťtisíce štvorcových metrov. Spravidla sa na nich podnikatelia okolo Poľnohospodárskej pôdy objavili ako noví majitelia v roku 2014, dodáva denník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok