Neprešla novela infozákona, zmeny v hazarde ani tresty funkcionárom

TA3 SITA TASR
27.10.2016 12:35

Niekoľko opozičných návrhov dnes neprešlo v národnej rade, kde poslanci pokračujú v desiatej schôdzi parlamentu.

Verejnosť a médiá by mali mať podľa poslankyne za OĽaNO-NOVA Veroniky Remišovej možnosť viac kontrolovať, ako štát hospodári s našimi spoločnými peniazmi. Jej návrh novely infozákona však poslanci nepodporili. 

Rovnako poslanci nepodporili ani návrh novely zákona o slobodnom prístupe k informáciám, ktorým by sa predĺžila lehota, počas ktorej budú na internete povinne zverejnené zmluvy a údaje o objednávkach a faktúrach, a to z päť na desať rokov. Takúto novelu predložila skupina 13 poslancov zo SaS, OĽaNO-NOVA a nezaradení.

Zaviesť funkčný mechanizmus „trestania“ prešľapov a pochybení verejných funkcionárov pri nakladaní s verejnými prostriedkami bolo cieľom návrhu novely zákona o zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone verejnej moci, ktorý predložila do legislatívneho procesu skupina 15 poslancov za OĽaNO–NOVA. Zákonodarcovia návrh neposunuli do druhého čítania.

Návrh zákona o hazardných hrách z dielne OĽaNO, ktorého cieľom bolo zrušiť podmienku petície na prijatie všeobecne záväzného nariadenia obce o zákaze prevádzkovania hazardných hier neposunuli poslanci NR SR do druhého čítania.

Druhý návrh zákona o hazardných hrách od poslancov OĽaNO tiež neprešiel do druhého čítania. Cieľom skupiny poslancov NR SR za OĽaNO bolo chrániť deti a mladistvých pred hazardnými hrami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok