Belgičan Boonen vyhral preteky Paríž - Roubaix

SITA, TA3
8.4.2012 20:37

Tom Boonen sa stal po sólovom úniku víťazom 110. edície cyklistického podujatia Paríž - Roubaix. Nášho Juraja Sagana neklasifikovali, keďže nebol v cieli v stanovenom časovom limite.

Tridsaťjedenročný Belgičan Tom Boonen sa stal víťazom nedeľňajšej cyklistickej "klasiky" Paríž - Roubaix


ROUBAIX 8. apríla (SITA, AFP) - Belgický cyklista Tom Boonen z družstva Omega Pharma-Quickstep sa stal po sólovom úniku víťazom 110. ročníka pretekov Paríž - Roubaix. Tridsaťjedenročný rodák z mesta Mol (nar. 15. 10. 1980) sa odpútal 52 km pred cieľom od hlavného poľa a nikto ho už nedokázal dostihnúť. Boonen dominoval v tejto francúzskej "klasike" už po štvrtý raz v kariére, čím na pretekoch označovaných aj ako "Peklo severu" vyrovnal doterajší rekord Rogera De Vlaemincka. Boonendruhýkrát v kariére dosiahol klasické double v podobe víťazstva na Okolo Flámska a víťazného finišu na velodrome v Roubaix. 
Druhé miesto s odstupom 1:39 min obsadil domáci Sébastien Turgot, tretí bol s rovnakým mankom Talian Alessandro Ballan. Slováka Juraja Sagana na Paríž - Roubaix neklasifikovali, pretože do cieľa neprišiel v časovom limite a za víťazom výrazne zaostal.

Preteky Paríž - Roubaix - nedeľňajšie výsledky:

1. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma-Quickstep 5:55:22 h, 2. Sébastien Turgot (Fr.) Europcar, 3. Alessandro Ballan (Tal.) BMC Racing, 4. Juan Antonio Flecha (Šp.) Sky, 5. Niki Terpstra (Hol.) Omega Pharma-Quickstep - všetci +1:39 min, 6. Lars Boom (Hol.) +1:43, 7. Matteo Tosatto (Tal.) Saxo Bank, 8. Mathew Hayman (Aus.) Sky, 9. Johan Van Summeren (Belg.) Garmin-Barracuda, 10. Maarten Wynants (Belg.) Rabobank - všetci +3:31, ... Juraj Sagan (SR) Liquigas-Cannondale neprišiel do cieľa v časovom limite

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok