Trump dopláca na oplzlé video. Prominenti sa od neho odvracajú

TA3 TASR
9.10.2016 22:40

Republikánsky kandidát Donald Trump by mal stiahnuť svoju kandidatúru na prezidenta USA. Tento názor má 43 percent respondentov nového prieskumu, uskutočneného po zverejnení nahrávky, na ktorej sa Trump vulgárne vyjadruje o ženách.

Z prieskumu "rýchlej reakcie" televízie ABC News a inštitútu SSRS vyplýva, že 57 percent amerických voličov sa napriek tomu domnieva, že newyorský realitný magnát by mal v súboji o Biely dom zotrvať.

Od piatka, keď sa na verejnosti objavilo video z roku 2005, zachytávajúce podľa všetkého súkromný rozhovor Trumpa s reportérom, sa od nominanta svojej strany dištancovali desiatky prominentných republikánov vrátane viacerých popredných kongresmanov.

V prieskume ABC News 53 percent respondentov uviedlo, že po zverejnení videa je menej pravdepodobné, že budú Trumpa voliť, pokým 46 percent opýtaných sa vyslovilo, že to ich hlasovanie nezmení. Trump vydal po zverejnení nahrávky ospravedlnenie, opakovane však zdôraznil, že svoju kandidatúru "nikdy" nestiahne. Tvrdí tiež, že ľudia mu vyjadrujú podporu a žiadajú ho, aby z volebného súboja nevycúval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok