Väzeň stále uniká, polícii pri Piešťanoch nepomohol ani vrtuľník

TA3 SITA
24.9.2016 13:23

Veľká policajná akcia zameraná na vypátranie a zadržanie väzňa na úteku Ľubomíra Behana v okolí Piešťan skončila, Behan polícii naďalej uniká.

V obci Ostrov pri Piešťanoch a okolí ho hľadalo množstvo policajtov, ktorým pri pátraní pomáhal aj vrtuľník ministerstva vnútra. V Ostrove žije najbližšia Behanova rodina. Policajti kontrolovali prechádzajúce autá, prehľadávali nebytové priestory aj rôzne skrýše v teréne. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva polície v Trnave Martina Kredatusová poprela medializované informácie, podľa ktorých policajti v sobotu hľadaného väzňa zadržali, ale on im utiekol. "Toto jednoznačne vylučujem," povedala.

Pátranie po 24-ročnom Behanovi aj naďalej pokračuje. Väzeň utiekol 2. júna počas prác na oprave strelnice v tesnom susedstve ústavu. V deň úteku ho hľadali desiatky policajtov, psovodov so psami aj policajný vrtuľník. Odvtedy polícia preverovala rôzne operatívne informácie o jeho možnom pohybe.

V súvislosti s útekom Ľubomíra Behana začala polícia ešte v júli trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom a porušovanie dozornej služby. Trojica dlhoročných dozorcov vzápätí po úteku väzňa prišla o prácu, podľa generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Milana Ivana neboli na svojich miestach a neplnili si svoje povinnosti. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská útek väzňa označila za zlyhanie jednotlivcov, nešlo podľa jej vyjadrenia o systémovú chybu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok