PR správa

Aha, čo zaujímavé môžete zažiť v Bratislave!

PR
28.9.2016 02:00

Tie najlepšie podujatia sa najčastejšie odohrávajú vo veľkých mestách, no nie bezpodmienečne len v nich. Kde ich nájsť?

Aha, čo zaujímavé môžete zažiť v Bratislave!
Thinkstock

Ak chcete vedieť, čo všetko sa dá zažiť v našom hlavnom meste, aké podujatia a kultúrne zážitky tu na vás čakajú a vlastne aj to, kam v Bratislave sa dá ísť, máte niekoľko možností, ako to zistiť. My sme ich pre vás všetky vyskúšali, aby sme vám mohli odporučiť, čo zaujímavé tu môžete zažiť a kde vlastne môžete ísť - či už sami, alebo s rodinou a priateľmi.

Informačné centrá a konkrétne inštitúcie

Ak by všetko zlyhalo, jednou vecou si môžete byť istí - Bratislavské kultúrne a informačné stredisko vám vie ponúknuť informácie, pretože nimi pravidelne disponuje priamo od organizátorov. Či už ide o informácie napríklad o kultúrnom lete, programu Slovenskej filharmónie alebo čomkoľvek inom, tu získate informácie naozaj vždy.

Druhou možnosťou je osloviť priamo konkrétne inštitúcie, napríklad divadlá, kiná, galérie, múzeá, kultúrne strediská a záujmové centrá. Ak už máte nejaký tip a chcete ísť takpovediac na istotu, ani v tomto prípade neostanete sklamaní, pretože väčšinou nájdete program akcií na mesiac vopred a to tak v online, ako aj tlačenej podobe.

Internet

Keď sme už pri téme internetu, tu zablúdi väčšina z ľudí hladných po zážitkoch asi najviac. Nejaké základné informácie poskytuje aj webová stránka hlavného mesta, ale oveľa viac sa zorientujete na komerčných portáloch. Informácie o kultúre majú vo svojej ponuke niektoré lokálne média, ale aj celoslovenské portály, ktoré ponúkajú informácie nielen z Bratislavy.

Internet je dobrý aj v tom, že máte na výber z rôznych možností. Ak vôbec nemáte tušenia, kde takéto informácie hľadať, skúste jednoducho známy vyhľadávač Google. Stačí zadať len hľadaný typ akcie či podujatia a za pár sekúnd máte informácie ako na dlani. Problém možno trocha je, že niekedy je v tom celom príliš veľký zmätok a nájsť naozaj kvalitný zdroj zaberie nejaký čas.

Zaujímavou alternatívou sa stávajú sociálne siete, napríklad Facebook alebo Google Plus. V tomto prípade stačí do vyhľadávania napríklad na Facebooku zadať rovnako niektoré kľúčové slová a vyskočia na vás stránky daných inštitúcií alebo stredísk. Problémom možno trocha je, že šírka záberu týchto možností nie je príliš veľká.

Naslepo

Ak máte túlavé topánky a nechcete sa príliš zdržovať s nejakým plánovaním, pokojne vyrazte do terénu. Je viac ako isté, že na niečo narazíte, najmä počas víkendov. Väčšina akcií nebýva úplne vypredaná, pokiaľ sú na lístky, takže sa môžete zúčastniť aj na poslednú chvíľu - to sa týka najmä rôznych výstav, filmov v kinách, divadelných predstavení alebo podobných kultúrnych udalostí.

Najviac akcií nájdete v starom a novom meste, čiže prirodzene v centre nášho hlavného mesta. Pokiaľ vám však takýto typ trávenia voľného času nie je po chuti, jednoducho zájdite do prírody, či už k Dunaju alebo na Železnú studničku, odkiaľ máte všetky pešie aj cyklistické chodníky v Malých Karpatoch doslova na dosah ruky.

Výhodou Bratislavy je, že sa tu takmer stále niečo deje a to skoro v každej časti mesta. Nemusíte si preto vôbec lámať hlavu nad nejakým strašným plánovaním, proste sa len vyberte von a užívajte si. My sme to vyskúšali a ten pocit voľnosti a neviazania sa na nejaký presný čas a program je skvelý!

Kde nájdete všetko na jednom mieste?

Na záver máme pre vás ešte jeden tip, kde všetky vyššie zmienené typy podujatí, akcií a udalostí nájdete na jednom mieste, prehľadne a aj so zaujímavými nápadmi na netradičné miesta - vyskúšajte regionálny portál BratislavaDeň.sk, ktorý funguje tak ako lokálne médium plné spravodajstva, ako aj rozcestník pre kultúru, zaujímavosti a podujatia v meste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok