Našli čiernu skrinku aj všetky obete havárie záchranárskeho vrtuľníka

TA3 TASR
9.9.2016 12:11

Podarilo sa nájsť všetky štyri obete tragickej nehody záchranárskeho vrtuľníka, ktorý sa zrútil v lesoch neďaleko obce Strelníky na strednom Slovensku. Našli aj čiernu skrinku. Informoval o tom Ivan Netík, hovorca ministerstva vnútra.

Sú potrebné testy DNA

Na identifikáciu štyroch obetí nehody bude potrebné vykonať testy DNA. "Záchranné zložky našli aj čiernu skrinku havarovaného vrtuľníka. Tú si prebral Letecký a námorný vyšetrovací úrad, ktorý bude prípadné získané informácie analyzovať. Príčiny tragickej nehody sa vyšetrujú. Po páde a následnom požiari stroja bola na mieste teplota viac ako 2000 stupňov Celzia," konštatoval Netík.

Ako dodal, vyšetrovatelia už ukončili obhliadku miesta tragédie. Trosky vrtuľníka stráži polícia. V najbližších hodinách si zvyšky z vrtuľníka vyzdvihne spoločnosť Air Transport Europe, ktorej záchranársky stroj patril.

Zložitý terén nehody

Leteckí záchranári z ATE Poprad leteli na osudný zásah na najnovšom vrtuľníku Bell 429. Na jeho palube sa nachádzala posádka v zložení - pilot Ján Rušin, lekárka Patrícia Krajňáková a záchranár František Bartoš. Pri leteckom nešťastí všetci na mieste zahynuli, ako aj 38-ročný zranený muž, ktorého prevážali do banskobystrickej nemocnice.

Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka sa pod samotnú nehodu určite podpísal aj mimoriadne zložitý, nebezpečný terén, kde záchranári zasahovali, a náročné nočné podmienky, počas ktorých leteli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok