Do kníhkupectiev prichádza nový Harry Potter, záujem je rekordný

TA3 SITA
26.7.2016 13:12

Knižné spracovanie scenára divadelnej hry Harry Potter And The Cursed Child je podľa kníhkupectva Barnes & Noble najviac predobjednávaná kniha od roku 2007.

Do kníhkupectiev prichádza nový Harry Potter, záujem je rekordný
Wiki

Zrejme bude bestsellerom

Knižné spracovanie scenára divadelnej hry Harry Potter and the Cursed Child (v preklade Harry Potter a prekliate dieťa, pozn. red.) sa v USA zrejme stane bestsellerom.

Dielo anglickej autorky J. K. Rowling, ktoré vzniklo v spolupráci so scenáristom Jackom Thorneom a režisérom Johnom Tiffanym, je podľa kníhkupectva Barnes & Noble najviac predobjednávanou knihou od roku 2007. Vtedy ich rebríčku v predobjednávkach kraľovala siedma časť knižnej série o mladom čarodejníkovi s názvom Harry Potter a Dary smrti.

Publikácia Harry Potter and the Cursed Child, s ktorej vydaním Rowling súhlasila po žiadostiach od fanúšikov, dosahuje vysoký počet predobjednávok aj u spoločnosti Amazon Books, pričom prvenstvo má jej tlačená aj elektronická verzia.

harry-potter-and-the-cursed-child-special-rehearsal-edition-book-cover2_0a000002-4539-c55f.jpg

19 rokov po pôvodných udalostiach

"Pre milióny z nás, čo sme fanúšikmi Harryho Pottera je nový príbeh z Rokfortu obrovská udalosť," vyjadrila sa ich zástupkyňa Seira Wilson a zároveň dodala, že si vie predstaviť mladých fanúšikov ako publikáciu použijú na to, aby si hru mohli sami zahrať.

Predaj knihy sa začne presne o polnoci z 30. na 31. júla. Barnes & Noble pri tejto príležitosti plánuje vo svojich predajniach polnočné večierky. Slovenský preklad sa na pulty kníhkupectiev dostane v decembri.

Dlho očakávaná dvojdielna hra je pokračovaním pôvodného príbehu. Novinka sa odohráva 19 rokov po udalostiach z poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jej centrálnou postavou je Harryho syn Albus Severus, ktorého stvárňuje Sam Clemmett. Harry Potter v podaní Jamieho Parkera vystupuje v hre ako prepracovaný zamestnanec Ministerstva mágie, ktorý bojuje s minulosťou, pričom melancholického Albusa Severusa zas ťaží legenda o jeho rodine.

Prichádzajú aj filmy

Otec aj syn sa neskôr spoločne presvedčia, že temnota niekedy prichádza z tých najnepravdepodobnejších miest. V hre sa objavia aj Hermiona Granger (Noma Dumezweni), Ron Weasley (Paul Thornley), ich dcéra Rose (Cherrelle Skeete), Ginny Potter (Poppy Miller) či Draco Malfoy (Alex Price). Prvý raz uviedli inscenáciu v predpremiére 7. júna v Palace Theatre na londýnskom West Ende, pričom oficiálna premiéra je naplánovaná na 30. júla.

Príbehy o čarodejníkovi Harrym Potterovi odštartovala Rowling v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmových spracovaní, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe.

Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt (2001), pričom v súčasnosti vzniká jeho trojdielna filmová adaptácia. Prvý diel tohto počinu sa dostane do slovenských kín 17. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok