Čo bolo motívom Sýrčana s nožom? S obeťou útoku tvorili pár

TA3 TASR ČTK
25.7.2016 10:04

Motív sýrskeho žiadateľa o azyl zo Sýrie, ktorý v nedeľu v juhonemeckom Reutlingene zabil ženu a päť ďalších ľudí zranil, polícia zatiaľ nepozná. Podľa nemeckej polície nebol iba kolegom obete z miestneho hostinca. Obaja mali podľa slov podozrivého vzťah.

Čo bolo motívom Sýrčana s nožom? S obeťou útoku tvorili pár
SITA/AP

Násilník a zlodej

Úradom dvadsaťjedenročný Sýrčan nebol neznámy, v minulosti sa dopustil okrem iného ublíženia na zdraví, krádeží či drogových deliktov. Vyšetrovanie tiež podľa polície poukazuje na mužove možné psychické problémy.

Kriminalisti zistili, že k osudnému útoku dlhým nožom došlo po predchádzajúcej hádke dvojice na miestnej autobusovej stanici. Počas neho na 45-ročnú kolegyňu zaútočil nožom, nie mačetou, ako sa pôvodne uvádzalo. Žena zomrela na následky vážnych zranení hlavy. Medializované informácie o tehotenstve obete polícia nepotvrdila.

Motív činu zatiaľ nie je jasný, avšak mohli by ním byť problémy vo vzťahu, o ktorom vypovedal útočník s evidentnými psychickými ťažkosťami. Aj v nich sa môže nachádzať kľúč k pochopeniu pozadia zločinu.

Zastavil ho vlastným autom

Pri následnom úteku muž rozbil čelné sklo auta, v ktorom cestovali muž so ženou. Žena utrpela rezné poranenia, muž zostal v šoku. Potom v reštaurácii zaútočil na mladého muža, ktorému na tvári spôsobil ťažké zranenia. V ďalšom podniku potom niekoľkokrát bodal a sekal do stola.

Počas úteku zranil ešte dve ďalšie ženy, ktoré skončili v nemocnici. Zranenie utrpel aj útočiaci Sýrčan, ktorý podľa polície zatiaľ nie je schopný výsluchu. Do útočníka totiž zámerne autom najazdil istý vodič, ktorý jeho vyčíňanie videl. Sýrčan je teraz na jednotke intenzívnej starostlivosti. S vyšetrovaním činu, ktorý podľa polície zrejme nebol teroristickým útokom, vypomáha aj mesto Reutlingen. To k tomu účelu zriadilo zvláštny štáb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok