Pod Strečno sa nedostanete, cestu na dlhé obdobie uzavrú

TA3 TASR
14.7.2017 13:24

Situácia pod hradom Strečno sa dramaticky mení. Podľa informácií, ktoré má k dispozícii televízia TA3, hrozí uvoľnenie skalného bloku z nestabilného brala. Je to navyše na mieste, na ktorom nerobia sanačné práce. Viac podrobností o mimoriadnej udalosti zisťoval náš štáb priamo na mieste.

Cestu I/18 popod hrad Strečno, ktorá spája Žilinu s Martinom, uzavrú v nedeľu 16. júla od 8. hodiny do odvolania, predpokladaná doba uzávery je do 30. júla. Informoval o tom prednosta Okresného úradu v Žiline Michal Lavrík.

"Na základe vyhodnotenia kritickej geotechnickej situácie skalného bloku v nesanovanej časti skalného brala pod hradom v Strečne nad cestou I/18 vyhlási obec Strečno na svojom území mimoriadnu situáciu. Za účelom ochrany života, zdravia a majetku bude úplná uzávera cesty I/18," uviedol Lavrík.

Upozornil, že cesta I/18 bude uzavretá v smere od Žiliny pred parkoviskom pod hradom Strečno a v smere od Vrútok za Dubnou skalou v mieste obojstranného parkoviska. "Motoristi môžu počas úplnej uzávery využívať obchádzkové trasy označené dopravným značením. Zákaz využívania cesty I/18 pod hradom Strečno platí i pre chodcov a cyklistov, na miestach uzavretia cesty budú nepretržite hliadkovať policajti," dodal prednosta Okresného úradu v Žiline.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok