PR správa

Zostať v Európe alebo ísť za exotikou? Poradíme vám

PR
14.6.2016 12:52

Blíži sa hlavná dovolenková sezóne a preto sa stáva čoraz akútnejšou otázka, kam vyraziť na dovolenku. Pozrite si našich 6 tipov.

Zostať v Európe alebo ísť za exotikou? Poradíme vám
Thinkstock

Vo viacerých médiách alebo novinách sa čoraz viac objavujú informácie o tom, že ľudia si nevedia vybrať, kam by mali ísť na dovolenku. Kým napríklad Egypt sa stáva pre turistov rizikovejší, také Portugalsko zažíva vzostup medzi obľúbenými dovolenkovými destináciami. My sme sa rozhodli pomôcť vám vyriešiť túto dilemu a prinášame vám nasledovné tipy na výlet.

Aj domov má čo ponúknuť

Prv, ako začnete premýšľať o ďalekom zahraničí, dovolíme si vám ponúknuť možnosť, že by ste možno mohli zostať na Slovensku. Prečo? Je to jednoduché - kvalita služieb a servis idú v posledných rokoch nahor a aj keď môžeme šomrať na veľa vecí, už aj Slovensko ponúka zaujímavé zákutia.

V tomto ohľade odporúčame naštudovať si napríklad portál o cestovaní Cestujsi.sk, ktorý prináša nielen rôzne informácie o cestovaní do zahraničia, ale napríklad aj zaujímavosti a tipy na skryté miesta na výlet priamo u nás. Okrem mora (a máme tu zopár menších náhrad) má Slovensko naozaj všetko - hory, kúpele, wellness, agroturistiku a už aj veľa oblastí s vynikajúcimi možnosťami na gastroturizmus.

Keď sme už pri tom gastroturizme - čo tak skúsiť našich susedov, Českú republiku? Tam vyrastajú zaujímavé reštaurácie, ale napríklad aj domáce pivovary, ako huby po daždi. Ako druhý tip by sme vám odporučili navštíviť viacero z nich.

Chorvátsko a Španielsko vedú

Ak chcete zostať v Európe, najviac môžeme odporučiť dve destinácie. Jedna je pre našincov naozaj známa a obľúbená a tou je Chorvátsko. Táto krajina od svojho vstupu do EÚ spravila obrovský progres a bez debaty môžeme povedať, že ak je niečo veľmi blízke mentalitou, jazykom a prostredím Slovákom, je to práve Chorvátsko.

Veľkou výhodou je, že tu nájdete ideálny pomer ceny a dostupných služieb na kvalitnej úrovni. Je pravda, že posledné roky ceny stúpajú aj tu, avšak na druhú stranu, stále ide o najlepšiu možnú alternatívu, ktorá navyše nie je ani príliš ďaleko a za pár hodín viete byť pri mori.

Ak chcete skúsiť opačnú stranu Európskej časti Stredozemného mora, jednoznačne sa prihovárame za Španielsko. Krajina slnka a gastronómie, to je presne to, čo charakterizuje dovolenkovú destináciu, ktorá sa stáva čoraz obľúbenejšou pre celý zvyšok Európy. Španieli nemajú príliš vysoké ceny a ponúkajú naozaj skvelé možnosti či už pre leňošivú dovolenku, alebo aj aktívnejšie trávenie času.

Keď exotika, tak poriadna

Zabudnite na severnú Afriku a kedysi obľúbené destinácie ako Tunis či Egypt. Ani Turecko už nie je tá práva exotika. Ak chcete zažiť niečo úplne iné a spoznať napríklad odlišnú kultúru, odporúčame Áziu a konkrétne dve zaujímavé miesta - Bali a Hong Kong.

Bali je miesto, ktoré sa stáva mimoriadne obľúbeným nielen pre tzv. digitálnych nomádov, ale aj pre klasických turistov. Nepoznané miesto pre väčšinu sveta má krásne prostredie pre dokonalý oddych a navyše aj veľmi priaznivý pomer ceny a služieb. Na Bali nájdete všetko, na čo ste zvyknutý aj v Európe, avšak s úplne iným kultúrnym nádychom.

Ak máte chuť nielen oddychovať alebo tráviť čas surfovaním, ale chcete spoznať aj aktívnejšiu a energickejšiu tvár Ázie, najlepšou možnosťou je Hong Kong. Toto mesto je známe ako brána do Ázie, kde sa stretávajú všetky možné kultúry a civilizácie sveta. Bola by škoda ho nespoznať!

Nezabudnite ešte na jednu vec

Bez ohľadu na to, ako veľmi sa vám môže zdať, že je krajina, kam idete, bezpečná, odporúčame vám zistiť si všetky možné informácie vopred. V tomto smere je ideálny internet, pričom my odporúčame navštíviť stránku Ministerstva zahraničných vecí, konkrétne jej Oznamy a upozornenia pred cestovaním. Sú tu aktualizované informácie o všetkých krajinách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok