Kaliňák o obvineniach: Platby boli legitímne, Matovič aj Penta sa boja

TA3 SITA TASR
13.6.2016 16:13

Za neakceptovateľné označil "vlúpanie sa" do jeho účtov minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý na tlačovej besede reagoval na obvinenia opozície, podľa ktorej je finančne prepojený na kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka.

Od Bašternáka kúpil podiel

Existujú vraj dva dôvody obvinení proti nemu. Prvým je, že opozícia sa nevyrovnala s výsledkami volieb. „Od volieb som neustále atakovaný opozíciou,“ povedal Kaliňák. Druhým je strach. Bojí sa vraj Igor Matovič ako jediný "usvedčený daňový podvodník" a bojí sa údajne aj skupina Penta, ktorá útočí prostredníctvom svojich médií.

sfdfdfsdfd_0a000002-c809-4408.jpg

Robert Kaliňák priznal, že od Bašternáka kúpil podiel v spoločnosti B.A. Haus. „V septembri 2013 som dostal ponuku na odkúpenie od odchádzajúceho akcionára B.A. Haus. Spoločnosť vlastní dva byty tam, kde aj ja bývam a javilo sa mi to ako dobrá príležitosť získať kontrolu nad bytmi v susedstve,“ povedal Kaliňák. Platby v tejto veci však považuje za legitímne. Minister vnútra zdôraznil, že sa "roky s pánom Bašternákom nestretol".

Má dôveru koalície

Kaliňák má aj po posledných obvineniach opozície dôveru koaličných strán. Robert Fico po rokovaní koaličnej rady, ktoré sa uskutočnilo na Úrade vlády, informoval, že minister vnútra predložil dokumenty, ktoré podozrenia vyvracajú.

"Minister vnútra predložil na Koaličnej rade dokumenty, ktoré vyvracajú obvinenia vznášané opozíciou," uviedol Fico na krátkom brífingu.

Koaličná rada podľa premiéra očakáva, že orgány činné v trestnom konaní urýchlene a dôsledne prešetria podozrenia z daňových podvodov v prípade Bašternák a že predstavitelia orgánov činných v trestnom konaní budú v súlade so zákonom a v čo najširšej miere informovať o priebehu a výsledkoch vyšetrovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok