Tvorcovia hry o Harrym Potterovi ukázali podobu čarodejníkovej rodiny

SITA
31.5.2016 18:20

Tvorcovia divadelnej hry o Harrym Potterovi s názvom Harry Potter and the Cursed Child zverejnili prvé fotografie protagonistov titulu v kostýmoch.

Tvorcovia hry o Harrym Potterovi ukázali podobu čarodejníkovej rodiny
Twitter.com/HPPlay

Snímky zobrazujú Jamieho Parkera ako Harryho Pottera, Sama Clemmetta ako jeho syna Albusa Severusa Pottera a Poppy Miller ako Harryho manželku Ginny. Obsadenie Clemmetta a Miller do spomínaných úloh pritom doteraz tvorcovia tajili.

Očakávaná divadelná hra bude pokračovaním pôvodného príbehu o čarodejníckom učňovi. Vyplýva to zo synopsy, ktorú zverejnili tvorcovia inscenácie. Ako prezradili, príbeh novinky sa bude odohrávať 19 rokov po udalostiach poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jeho centrálnou postavou bude Albus Severus.

Dvojdielne predstavenie, na ktorom sa s J. K. Rowlingovou podieľajú aj scenárista Jack Thorne a režisér John Tiffany, uvedú v premiére 30. júla v Palace Theatre na londýnskom West Ende.

Príbehy o čarodejníkovi Harrym Potterovi odštartovala Rowlingová v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmového spracovania, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe.

Rowlingová na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt. V súčasnosti vzniká trojdielna filmová adaptácia tohto počinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok