PR správa

Čo ovplyvňuje Slovákov pri hľadaní práce?

PR
24.5.2016 13:28

Čo je pre Slovákov najdôležitejšie, keď si hľadajú prácu? Podľa výsledkov prieskumu pracovného portálu Kariéra.sk ovplyvňuje Slovákov primárne výška platu. V tesnom závese za mzdovým ohodnotením sa umiestnili faktory ako lokalita firmy a dobrý kolektív.

Čo ovplyvňuje Slovákov pri hľadaní práce?
SITA/Radoslav Maťaš

Aké ďalšie činitele sa podieľajú na rozhodovacom procese pri výbere novej práce? Nie je prekvapením, že výška mzdy získala v rebríčku rozhodujúcich faktorov prvé miesto.

Platové ohodnotenie ako najdôležitejší atribút pri výbere práce uviedlo až 19% respondentov. Rozdiel medzi prvým a druhým miestom je však takmer nebadateľný. Až 17% opýtaných Slovákov totiž uviedlo, že ich rozhodnutie ovplyvňuje aj vybavenosť lokality, v ktorej firma sídli.

Na treťom mieste sa zhodne umiestnili faktory dobrý kolektív a zaujímavá pracovná náplň. Tieto dva činitele považuje za dôležité 16% opýtaných. Slováci sú pri hľadaní práce ovplyvnení aj ďalšími aspektmi. Záleží im tiež na ďalšom rozvoji svojej kariéry: túto možnosť si zvolilo 14% účastníkov prieskumu.

Na posledných miestach sa ocitli faktory ako možnosť ďalšieho vzdelávania (7%) a firemný telefón a notebook na súkromné účely (6%). Na chvoste rebríčka skončila odpoveď silné meno/známa značka spoločnosti. Pri hľadaní práce by zvučné meno zamestnávateľa zavážilo iba u 5% respondentov.

kariera-infografika-web_0a000002-3ad9-8666.png
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok