Kaliňák v TA3: Fico po predsedníctve neskončí

TASR TA3
22.5.2016 16:02

Minister vnútra a podpredseda Smeru Robert Kaliňák odmietol, že by chcel šéf kabinetu Robert Fico po skončení predsedníctva SR v Rade EÚ opustiť premiérsku stoličku. Ako zdôraznil v diskusnej relácii televízie TA3 V Politike, plán a program má vláda na štyri roky. "Nie je vôbec dôvod na takéto úvahy," povedal.

O Ficovom odchode hovoril líder SaS Richard Sulík. Kaliňáka podľa jeho slov pobavil, jeho vyjadrenia označil za odtrhnuté od reality. "Neviem, z akých informácií čerpal, nikto také informácie ani nemáme, všetci sa sústredíme na to, aby Slovensko dopadlo dobre počas predsedníctva," doplnil Kaliňák.

Poslanec Národnej rady Milan Krajniak si myslí, že otázka Ficovho odchodu nie je taká nepodstatná, ako sa ju Kaliňák snaží "bagatelizovať". "Zareagoval tak, ako musí zareagovať vládny politik... Ja si myslím, že je otvorenou otázkou a v kuloároch sa o tom diskutuje už dávno, že premiér zvažuje svoju politickú budúcnosť, je to, samozrejme, jeho slobodné rozhodnutie," uviedol. Pripomenul, že Ficov odchod by však znamenal pád vlády a jej rekonštrukciu.

Kaliňák v tejto súvislosti poukazuje na Ficov zmysel pre zodpovednosť. "Žiadne takéto úvahy nie sú, tak o tom uvažovaní neklamte," odkázal opozícii. Ako poznamenal Krajniak, jeho vyjadreniam o Ficovom odchode "skoro uveril".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok