Na juhu Slovenska strieľali na migrantov, mladú Sýrčanku museli operovať

TA3 SITA TASR
9.5.2016 11:11

S guľkou v chrbte skončila približne 26-ročná žena zo Sýrie po zásahu slovenských ozbrojených zložiek. Tie na juhu krajiny zadržali štyri autá s migrantmi a jedno vraj odmietlo zastaviť.

Po tom, ako colníkom pri Veľkom Mederi jedno z osobných áut s migrantmi odmietlo zastaviť, začali strieľať. Pri streľbe bola postrelená jedna migrantka do obličky. Postrelená je približne 26-ročná žena zo Sýrie. Je už po operácii a v stabilizovanom stave v nemocnici v Dunajskej Strede. Lekári jej vybrali z chrbta projektil, informoval Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia.      

"Nemocnica ambulantne ošetrila ešte dvoch migrantov," doplnil Kráľ. Obaja mali byť dehydrovaní. Po ošetrení však boli prepustení. Zadržaných migrantov odovzdali colníci Národnej jednotke boja proti nelegálnej migrácii.

Na slovensko-maďarskú hranicu prúdi čoraz viac migrantov po tom, čo Rakúsko začalo prísnejšie strážiť svoje hranice s Maďarskom. Prevádzači sa snažia obísť Rakúsko cestou cez Slovensko a Českú republiku. Ich trasy smerujú do Nemecka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok