V Rajeckých Tepliciach skončil autobus v priekope, hlásia zranených

TA3 TASR
28.4.2016 09:02

Deväť ľahko zranených si vyžiadala nehoda autobusu a osobného auta v Rajeckých Tepliciach. Stala sa v časti Poluvsie, obe vozidlá skončili v priekope.

Prímestská linka

"V autobuse sa viezlo asi 30 osôb," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Nehoda si podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela vyžiadala deväť ľahko zranených. Záchranári ich prevážali do nemocnice.

Autobus patril Slovenskej autobusovej doprave Žilina, a. s. Išlo o prímestskú linku smerujúcu z Kamennej Poruby do Žiliny. "Bolo tam 29 cestujúcich plus vodič," potvrdila hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová.

Pomohla konštrukcia autobusu

Autobus po zrážke odhodilo do priekopy, kde sa prevrátil na bok. Nehoda sa však vďaka pevnej konštrukcii autobusu a pohotovej reakcii vodiča neskončila väčším nešťastím.

"Tieto autobusy sú vyrobené tak, aby aj pri takejto vážnej nehode, keď sa autobus prevráti, zostáva jeho konštrukcia nepoškodená. Zranenia zvyčajne nastávajú pri následnom pohybe cestujúcich,"
povedala Strelcová.

Na mieste zasahovalo 20 hasičov z hasičskej stanice v Rajci, Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline s ťažkou technikou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok