PR správa

Objavte aj vy možnosti bezpečného kolektívneho požičiavania

PR
25.4.2016 08:00

Trh s kolektívnym požičiavaním je vo svete stále populárnejší a úspešne funguje už vyše 10 rokov. Na Slovensko sa dostal v roku 2012, keď tieto služby začal poskytovať portál www.zltymelon.sk.

Objavte aj vy možnosti  bezpečného kolektívneho požičiavania

Princíp kolektívneho požičiavania je veľmi jednoduchý. Ľudia, ktorí disponujú finančnými prostriedkami ktoré by radi investovali, ich namiesto ukladania na bankové účty za nízke úroky zúročia omnoho efektívnejšie keď ich požičajú priamo ľuďom, ktorí by inak žiadali o pôžičku v banke.

Tento systém je výhodný tak pre žiadateľov o pôžičku, ako aj investorov. Obaja získajú podmienky, ktoré im vyhovujú a ktoré sú zďaleka výhodnejšie, než by im vedela poskytnúť banka. Ani dlžník, ani investor neplatia drahé prevádzkové náklady. Žltý melón ako fin-tech spoločnosť neustále vyvíja nové funkcionality, aktualizuje svoje produkty a aktívne monitoruje dianie vo svete. Systém kolektívneho požičiavania je rýchly a transparentný. Vy sami sa rozhodnete, komu chcete svoje peniaze požičať a za aký úrok, a takisto si vyberiete výšku rizika investície. Mesačné splátky pôžičiek sú fixné, s rovnakým úrokom počas celého obdobia splácania.

Každý žiadateľ o pôžičku prechádza prísnou kontrolou identifikácie a komplexným hodnotením dlžníka. Podobné systémy pri schválení pôžičky uplatňujú banky. Portál overí, či má žiadateľ zázemie a schopnosť splácať svoju pôžičku. Investori majú k dispozícii všetky podstatné informácie, na základe ktorých sa môžu správne rozhodnúť, ktorému žiadateľovi požičajú. „Predstavy o klientoch, ktorí si cez Žltý melón požičiavajú, sú často mylné,“ opisuje Ferenec. „Mnohí si myslia, že ide o rizikových klientov. Portfólio ľudí, ktorí si cez Žltý melón požičajú, sa prekrýva s klientmi bankových spoločností. Dlžníci využívajú služby kolektívneho požičiavania pre jeho výhodnejšie podmienky, nie pre ľahší prístup k peniazom. Požičiavaná suma závisí od splátkovej histórie dlžníka, ako aj od jeho finančnej situácie.“

Ak chcete investovať, máte na výber z viacerých produktov. Pokiaľ sa svojim peniazom chcete venovať aktívne, môžete investovať priamo do pôžičkových produktov. Investičné ponuky sa realizujú v aukciách pôžičiek a vy určujete, ktorému žiadateľovi požičiate a za akých podmienok. Priemerný investičný výnos pri týchto pôžičkách je na úrovni 12 %. Na Žltom melóne máte na výber z rôznych druhov úverových produktov a typov aukcií. Pokiaľ ste však vo vašom výbere konzervatívnejší, môžete si vložiť peniaze na úložku až za 5,9 % p. a., aktuálne ešte navyše s bonusom až +2 %, s extra garanciou a mesačným inkasom úrokov. Investícia je ručená extra garanciou pre investorov od renomovaného developera a samotnou financovanou nehnuteľnosťou.

„Ochrana osobných údajov je pre nás v Žltom melóne veľmi dôležitá,“ poznamenáva R. Ferenec, jeden zo zakladateľov portálu. Investori aj uchádzači o pôžičku vystupujú v systéme aj v aukcii anonymne. Všetky osobné údaje zostávajú nezverejnené.

Kolektívne požičiavanie ponúka príjemnú alternatívu pre všetkých, ktorí hľadajú výhodné úroky za dobrých podmienok, či už ide o investorov, alebo žiadateľov o pôžičku. Na výber sú rôzne varianty a vyberie si naozaj každý.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok