Turci zadržali na hranici so Sýriou desať teroristov, zrejme z Islamského štátu

ČTK
22.3.2016 21:20

Turecké bezpečnostné sily zadržali na hranici so Sýriou desať ľudí, ktorí zrejme patrili k radikálnemu hnutiu Islamský štát. Bol medzi nimi aj samovražedný atentátnik opásaný výbušninami a zrejme pripravený zaútočiť. S odvolaním sa na armádny zdroj o tom informovala agentúra Dogan.

Turci zadržali na hranici so Sýriou desať teroristov, zrejme z Islamského štátu
ČTK

Desaťčlennú skupinu príslušníci bezpečnostnej jednotky zadržali v jihoturecké provincii Gaziantep, keď sa pokúšali ilegálne preniknúť na turecké územie. Jeden muž vraj mal na sebe výbušniny pripravené na použitie.

Agentúra tiež zverejnila fotografie zadržaných, ako sedí pred zátarasy s rukami za hlavou, a aj zabezpečené výbušné zariadenie.

Bezpečnostné jednotka votrelca zadržala v čase, keď polícia intenzívne pátra po troch Turkoch, ktorí podľa médií dostali rozkaz od bojovníkov IS, aby spáchali atentáty na rušných verejných miestach, najmä v Istanbule. Pred tromi dňami zabil v tomto najväčšom tureckom meste samovražedný atentátnik štyroch cudzincov. Podľa úradov ním bol Turek Mehmet Öztürk, údajne napojený na IS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok