Fico prehodnotí stupeň ohrozenia, Kiska varuje pred strachom

TA3 TASR
22.3.2016 12:35

Slovensko po bruselských útokoch prehodnotí stupeň ohrozenia krajiny, vyhlásil Robert Fico po mimoriadnom zasadnutí bezpečnostnej rady. Prezident Andrej Kiska varuje, že našu spoločnosť nesmie premôcť strach.

Stupeň sme nikdy nezvyšovali

Slovensko by v dôsledku dnešných útokov v Bruseli mohlo zvýšiť stupeň teroristického ohrozenia. Po mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady to pripustil premiér Robert Fico.     

"Onedlho zasadnú ďalšie bezpečnostné zložky a budú zvažovať, či prehodnotíme stupeň teroristického ohrozenia Slovenska. Maďarsko pristúpilo k takémuto prehodnoteniu a má vyšší stupeň, pokiaľ ide o Českú republiku a Poľsko zasadnutie Bezpečnostných rád sa v týchto krajinách očakáva," povedal po zasadnutí premiér.     

Na Slovensku v súčasnosti platí prvý - nízky stupeň teroristického ohrozenia. Ten sa doteraz nikdy nezvyšoval, a to ani po vlaňajších teroristických útokoch v Paríži.

Spoločnosť nemôže premôcť strach

Prezident Kiska povedal v súvislosti s teroristickými útokmi v Belgicku, že našu spoločnosť nesmie premôcť strach. Podľa jeho slov je otrasné, že aj v modernom svete sa stále nájdu ľudia, ktorí dokážu spáchať takéto teroristické činy.

Každý takýto čin by mal všetkých v Európe povzbudiť ešte k väčšej jednotnosti, solidarite a spoločnému boju proti extrémizmu.     

Slovensko, ako dodal počas svojej návštevy v Trnave, dbá o svoju bezpečnosť a vykonáva všetky kroky potrebné na zabezpečenie ochrany občanov. "Musíme byť opatrní, musíme si dávať pozor, ale nesmieme dovoliť, aby nás premohol strach," povedal prezident. Rodinám obetí vyslovil svoju úprimnú sústrasť.

Pozrite si celú tlačovú besedu po rokovaní BR

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok